Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ".



ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ...ΚΑΝΟΥΝ "ΠΑΡΤΥ" ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ....ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕΣΩ ΛΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ 
Καταιγισμός δημοσιευμάτων στα διεθνή ΜΜΕ.
Πλήθος αναπάντητων ερωτηματικών: Γιατί το διαβατήριο του 25χρονου είχε σφραγίδα μόνο από τα Ελληνικά σύνορα και όχι από τις άλλες χώρες που πέρασε προκειμένου να φτάσει στο Παρίσι και να σκορπίσει τον Όλεθρο;
Είναι αυτό το πρόσωπο του ενός από τους δράστες των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Παρίσι και βύθισαν τη Γαλλία και την Ευρώπη στον τρόμο και το πένθος; Σύμφωνα με τη σερβική εφημερίδα Blic, ναι, είναι.


Η σερβική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα Κυριακή τη φωτογραφία από το διαβατήριο του 25χρονου Αχμέντ Αλμουχαμέντ, που σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι ένας από τους δυο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο και πέρασαν από την Ελλάδα στη Γαλλία. Και ένας από τους τζιχαντιστές που ανατινάχθηκαν στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, παρασύροντας μαζί τους στο θάνατο τουλάχιστον 80 αθώους.
Όπως αναφέρει η Blic, ο 25χρονος Αλμουχαμέντ έφτασε στην Ευρώπη μαζί με έναν άλλο άνδρα που φέρεται να είναι ένας από τους δράστες του μακελειού στη Γαλλία. Και οι δυο καταγράφηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι δυο δράστες που πέρασαν από την Ελλάδα ήταν ανάμεσα στους τζιχαντιστές που έκαναν τις επιθέσεις. Ένας από τους δράστες ήταν μόλις 15 ετών!
Πιστεύεται ότι ο Αλμουχαμέντ χρειάστηκε ένα μήνα για να φτάσει από την Ελλάδα στη Γαλλία. Στις 7 Οκτωβρίου πέρασε στη Σερβία από το Μιτροβίτσε, περνώντας από τα σύνορα με τα Σκόπια. Σύμφωνα με τη Blic, ο 25χρονος ζήτησε άσυλο στη Σερβία όταν βρέθηκε στο Πρέσεβο πριν περάσει στην Κροατία και από στην Αυστρία.
Οι δράστες που είχαν περάσει από την Ελλάδα ταυτοποιήθηκαν μέσω των αποτυπωμάτων τους, τα οποία είχαν δώσει όταν καταγράφηκαν ως πρόσφυγες στη Λέρο. Ο δεύτερος άνδρας που είχε περάσει από την Ελλάδα, επίσης από τη Λέρο, ήταν ένας από τους δράστες της επίθεσης στο Stade de France. Κοντά στο πτώμα του βρέθηκε ένα συριακό διαβατήριο, σύμφωνα με το οποίο ο άνδρας είχε γεννηθεί το 1990 και είχε περάσει από τη Λέρο, επίσης στις 3 Οκτωβρίου.
Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη παράμετρος σε σχέση με το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε στον ένα από τους καμικάζι του Stade de France. Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ επικαλούμενα μια πηγή στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, αυτό ενδέχεται να είναι πλαστό! Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News ότι το διαβατήριο αυτό μπορεί να είναι πλαστό. Ο αριθμός του δεν αντιστοιχεί σε κανένα διαβατήριο που έχει εκδοθεί από τις αρχές της Συρίας και η φωτογραφία δεν αντιστοιχεί στο όνομα του κατόχου, εξήγησε.
Ο πρώτος από τους δράστες που αναγνωρίστηκε είναι ο Γάλλος εξτρεμιστής Ομάρ Ισμαίλ Μοστεφάι, ένας 29χρονος άνδρας γνωστός στις γαλλικές αρχές για τη σχέση του με ακραίους ισλαμιστές. Αναγνωρίστηκε από το αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου του. Ήταν ένας από τους δράστες στο Bataclan. Ο πατέρας και ο αδελφός του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι τέθηκαν υπό κράτηση το βράδυ του Σαββάτου. Συνολικά, κρατούνται έξι άτομα για σχέση με τον 29χρονο δράστη, κυρίως όμως ο πατέρας του, ο αδερφός του και η νύφη του.
Στο μεταξύ, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε κατά τις επιθέσεις στο Παρίσι, βρέθηκε στο Μοντρέιγ, στα ανατολικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.
Το ταξίδι που έκανε ο τζιχαντιστής από τη Συρία έως το Παρίσι
*Ο χάρτης που δημοσιεύεται δεν είναι γράφημα του ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Είναι χάρτης που δίνουν οι “φίλοι μας οι Ευρωπαίοι”.Παράπονα στον Αβραμόπουλο και στον Τσίπρα για τον προσδιορισμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη θέση ΣΚΟΠΙΑ
http://www.makeleio.gr/