Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Έχουμε εισβολή!

Η φωτό που βλέπετε εδώ από πάνου, τραβήχτηκε πρόσφατα, σε κάποιο από τα ανοχύρωτα Ελληνικά νησιά. 
Πρόκειται πλέον για κανονική εισβολή...

Και καλά να τα λέω εγώ, θα με πείτε ρατσιστή και θα τελειώσει το ζήτημα. Αρχίζουν όμως να τα λένε κι άλλοι...
Και ποιοι άλλοι;
Αυτοί οι άτυχοι που σήμερα, δέχονται πρώτοι τα κύματα των λαθροεισβολέων. Οι λιμενικοί, οι μπάτσοι, οι δημαρχαίοι,οι σώφρωνες άνθρωποι των νησιών μας.
Και δεν τα λέγουν απλά.
Τα φωνάζουν. 'Η πιο σωστά, τα κραυγάζουν.
Σαν καμπάνα που χτυπά για όλους μας...



Για λάβετε τον κόπο να δείτε τι γράφουν εδώ, σε συνταρακτική επιστολή προς πάντα καρεκλοκένταυρο οι αστυνομικοί της Κω...
Ξεπατικώνω την επιστολή από τον ιστότοπο: "Η Δημοκρατική"


Προς : 
Τον Αν. Υπουργό Εσωτερικων & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη

ΘΕΜΑ: Απελπιστική η κατάσταση στα κρατητήρια του Α.Τ. Κω

Κοιν.:
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντ/γο κ. ΤΣΑΚΝΑΚΗ Δημήτριο
2)Περιφ/κο Αστυν. Δ/ντη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Υπ/γο κ. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Ι.
3) Β’ Αστυνομική Δ/νση Δωδ/νησου
4) Βουλευτές Νομού Δωδ/νησου
5) Π.Ο.ΑΣ.Υ.
6) Μ.Μ.Ε.
8) Όλα τα μέλη της Ένωσης 

Κύριε Υπουργέ , 
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια των μελών μας και τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας, διότι με τις συνεχόμενες αφίξεις λαθρομεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια έχουμε υπερβεί τους 3900 κρατουμένους για το 2015, (7500 το 2014) ,η κατάσταση στα Αστυνομικά τμήματα Κω, Λέρου και Καλύμνου είναι δραματική, όταν η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι μόλις 10 ατόμων , να φιλοξενούνται καθημερινά πάνω από 200 λαθρομετανάστες, με αποτέλεσμα να κοιμούνται στους διαδρόμους, στις αυλές των αστυνομικών τμημάτων, εμπροσθεν των γραφείων μας, να εξυπηρετούνται όλοι από μία τουαλέτα του προσωπικού και να ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, με σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών .
Στις 2-4-2015 εξωθεν του αστυνομικού τμήματος Κω περίμεναν 250 λαθρομετανάστες να εξυπηρετηθούν, ενώ εντός του αύλιου χώρου υπήρχαν 119 . 

Κατά την έξοδο των 119 λαθρομεταναστών στους οποίους χορηγήθηκε υπηρεσιακό σημείωμα και αφέθηκαν ελεύθεροι, οι λαθρομετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν εξωτερικά της Υπηρεσίας εισέβαλαν βιαίως στον εσωτερικό αύλιο χώρο του Α.Τ. Κω με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί άτυπη κατάληψη της υπηρεσίας από αυτούς. 

Από την έντονη δυσοσμία που επικρατεί στον αύλιο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κω εξαιτίας του μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών δύο συνάδελφοι παρουσίασαν λιποθυμικά επεισόδια και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Σημειωτέον πολλοί εκ των μεταναστών, προέρχονται από αφρικανικές χώρες και κατά την είσοδο τους δεν γίνεται κανένας ιατρικός έλεγχος με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία του προσωπικού και των οικογενειών μας..

Όλη η παραπάνω κατάσταση αντίκειται στην υπ’ αριθμ. 1604 / 15 / 298354 από 14-02-2015 Δ/γη Α.Ε.Α./Κ.ΑΠ.Σ/Δ-ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΠΑΡΑΝ. ΜΕΤΑΝ/ΣΗΣ 
Αποτελεσματικότερη διαχείριση κρατουμένων προς επιστροφή / απέλαση αλλοδαπών. Πρόβλεψη για υπηρεσίες ιατρικού ελέγχου μη νόμιμων μεταναστών, Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του
αστυνομικού προσωπικού.

Επειδή η άφιξη λαθρομεταναστών προβλέπεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα, και η κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας, ώστε να εξευρεθεί αμεσα χώρος για την υποδοχή και την προσωρινή διαμονή των των μεταναστών. 
Ζητούμε άμεσα να αποσπασθούν αστυνομικοί από την υπόλοιπη χώρα για ενισχυθούν οι υπηρεσίες των νησιών στη διαικπαιραίωση των διαδικασιών ασύλου ή να μεταφέρονται στην Αθήνα για την διαικπαιρεωση τους εκεί.
Δεν αντέχουμε άλλο. Οι αντοχές μας έφτασαν στο όριο.
Ζητάμε : Ανθρώπινες συνθήκες κράτησης – Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Αν. Γεν. Γραμματέας
ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος ΤΖΟΥΡΤΖΙΩΤΗΣ Θωμάς

http://www.dimokratiki.gr/05-04-2015/i-astinomiki-tis-ko-den-antechoume-allo-i-antoches-mas-eftasan-sto-orio/




Το δημαρχείο της Κω!

Μάλιστα!
Και σιγά μην ιδρώσει το αυτί του κάθε Πανούση [όχι εμένα φυσικά] επειδή ολόκληρες περιοχές της Ελλάδας αρχίζουν να  νιώθουν περίπου όπως οι Ρωμάνοι όταν μπήκαν στην πόλη τους οι Βανδαλοι...
Όλο αυτό το σκυλολόι των μεταναστολάγνων της κολωνακιώτικης αριστεράς, θα τη βγάλουν καθαρή οχυρωμένοι πίσω από τα θωρακισμένα προάστεια τους...
Διότι ξέρετε... Στο αμέσως επόμενο διάστημα αυτές οι ορδές που βλέπετε τώρα στην Κω, στη Λέσβο, στην Κάσο, στη Χίο, θα φτάσουν και στις αυλές σας...

Και να τανε μόνον οι αστυνομικοί της Κω;
Για δείτε εδώ τι γράφουν οι λιμενικοί της Λέσβου...

«...μετά από ακόμα ένα Σαββατοκύριακο, όπου οι λιμενικοί που υπηρετούμε στο νησί της Λέσβου, υπερβάλαμε εαυτό και έχοντας σαφή εικόνα πλέον από τους αριθμούς, οι οποίοι μας δείχνουν τι πραγματικά συμβαίνει και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, σας παραθέτουμε τα ακόλουθα: 
Τον μήνα Φεβρουάριο 2015 στην Λέσβο καταγράφηκαν 1.041 άτομα, όταν τον περσινό Φεβρουάριο 2014 είχαν καταγραφεί 250 άτομα. 
Ενώ τον Μάρτιο 2014 κατεγράφησαν 650 φέτος έως 30 Μαρτίου έχουν καταγραφεί ήδη πάνω από 3000»!
..Με τους σημερινούς ρυθμούς, οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν, εάν πέρυσι είχαμε περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπους φέτος θα ξεπεράσουμε το μισό εκατομμύριο με ότι θα σημαίνει αυτό»!
http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/andres-tou-limenikou-proeidopoioun-echoume-eisbolh-tha-mpoun-sth-chwra-panw#ixzz3WAjYI3Gu

Και πάμε παρακάτου...
Εξόν όμως από τους λιμενικούς, SOS εκπέμπει και ο δήμαρχος Λέσβου!
Δηλαδή μιλάμε οι άνθρωποι εκεί έχουν λαλήσει. Τους την πέφτουν σε καθημερινή βάση εκατοντάδες λαθροεισβολείς κι αυτοί δεν μπορούν να κάμουν τίποτε άλλο, πέραν από τονα τους κοιτάνε.

Κι έτσι και βρεθεί κανένας πιο τολμηρός Έλληνας και βγει να ρωτήσει τους αφροασιάτες:
"Τι σκατά θέλετε δω ρε λεβέντες; Δεν σας έφτανε που κάνατε μπουρδέλο τη χώρα σας, έρχεστε να κάμετε και τη δικιά μας;"
Θα λάβει την εντελώς αφοπλιστική απάντηση:
"Μάθαμε ότι γαμιόσαστε και ήρθαμε να σμπρώξουμε...

Την Τασία ρε παιδιά... Φέρτε την Τασία, μπας και χορτάσει το μάτι της τέλος πάντων...

Για δέτε εδώ λοιπον τι τους γράφει ο δήμαρχος της Λέσβου, ονόματι Γαληνός...

"... Χιλιάδες είναι οι μετανάστες που φτάνουν στη χώρα μας παράνομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος τονίζει, ότι αφ΄ενός η κοινωνία είναι απροετοίμαστη να τους υποδεχθεί και να τους αφομοιώσει και αφ΄ετέρου, η Ευρώπη αδιαφορεί για τις συνέπειες που προκαλεί το κύμα των παράνομων μεταναστών.
«Το θέμα είναι σοβαρό και δεν θα είναι διαχειρίσιμο σε λίγο καιρό εάν οι αρμόδιοι δεν το λύσουν άμεσα. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο το νησί μας, αφού ο προορισμός των παράνομων μεταναστών δεν είναι η Μυτιλήνη, αλλά η Ευρώπη. Όμως ο εγκλωβισμός τους σε ελληνικό έδαφος θα προκαλέσει χάος στην ελληνική κοινωνία η οποία, ακόμη δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο σοβαρό θέμα», λέει ο κ. Γαληνός στο protothema.gr.
Η απουσία διοικητικού προσωπικού στο νησί είναι απαραίτητο για την ομαλή ένταξη των μεταναστών είτε στα κέντρα φιλοξενίας, είτε στην προσφορά αρωγής για την μετακίνηση τους από τη Μυτιλήνη, δυσχεραίνει την κατάσταση, με συνέπεια η αστυνομία και το λιμενικό να εκτελούν χρέη διοικητικών υπαλλήλων.
«Ο ρόλος της αστυνομίας και του λιμενικού σώματος απέναντι στους μετανάστες φτάνει μέχρι κάποιο σημείο. Ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να εξυπηρετήσει πάνω από 100 άτομα. Δυστυχώς, έχουν αναλάβει όλους τους ρόλους αφήνοντας ακόμα και τα πόστα τους προκειμένου να ασχολούνται ως επί το πλείστον με τους παράνομους μετανάστες. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει κατάλληλο προσωπικό. Το κράτος οφείλει να στείλει άμεσα διοικητικό προσωπικό για τους μετανάστες. Το ξαναλέω, δεν είναι δουλειά της αστυνομίας να εξυπηρετεί καθημερινά ακόμα και σε απλά θέματα τους μετανάστες», λέει ο κ. Γαληνός.
Στη Μυτιλήνη έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο το οποίο μέχρι πέρυσι δεν λειτουργούσε επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα μέσα και ο στοιχειώδης εξοπλισμός για την εγκατάσταση αυτών των ανθρώπων. «Μέχρι πρότινος, ούτε ρεύμα, ούτε κρεβάτια υπήρχαν για να μείνουν αυτοί οι άνθρωποι. Ακόμα υπάρχουν βασικές ελλείψεις ενώ κάποια θέματα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα», αναφέρει ο κ. Δήμαρχος.
Άλυτο πρόβλημα παραμένει η διαμονή μεταναστών σε δημοτικές εγκαταστάσεις οι οποίες λειτουργούν ως κατασκηνώσεις σε έκταση 14 στρεμμάτων στην περιοχή της Νεάπολης στη Μυτιλήνη. Αρμόδιος φορέας είναι το Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη έκταση.
Όπως λέει ο κ. Γαληνός «ο χώρος αυτός πρέπει να λειτουργήσει ως κατασκήνωση τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρέπει να αδειάσει ο χώρος, να αποκατασταθούν οι ζημιές οι οποίες κοστολογούνται πάνω από 200.000 ευρώ και να ξαναγίνει ένα σύγχρονο συγκρότημα που διαθέτει εκτός από κατασκηνώσεις και αθλητικούς χώρους και κλειστό γυμναστήριο. Το Υπουργείο Εργασίας στο οποίο ανήκει η έκταση μου είπε ότι θα τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα. Ο δήμος μας έχει ήδη 100.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα θα είναι από κονδύλια που δίνονται για την χρηματοδότηση τέτοιων χώρων. Εσείς δηλαδή, τι λέτε ότι πρέπει να γίνει; Να συνεχίζουν να μένουν 50 μετανάστες σε ένα χώρο που τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί σαν κατασκήνωση με κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα και αθλητικούς χώρους, ο οποίος διατίθεται σε ντόπιους αλλά και σε τουρίστες που έρχονται στο νησί μας;».
[http://www.thestival.gr/society/item/161142-synagermos-apo-ton-dimarxo-lesbou-xaos-sti-zora-apo-toys-ametritoys-paranomoys-metanastes]

Αυτά από την Κω κι από τη Λέσβο.
Και που να δείτε τι γίνεται στον Έβρο ή στη Ρόδο ή στον Άη Στράτη. Μιλάμε εκατομμύρια άνθρωποι, σε πάσα χώρα/κόλαση του πλανήτη, ακούνε σύριζα και καυλώνουν.
- Πάμε κι εμείς!

Θα μου πεις, γιατι φωνάζεις και χαλάς τα πίξελς? Όσο πιο πολλοί, τόσο πια καλά.
Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι φαντασιώσεις της κάθε τρελαμένης,  ας γίνει η Ελλάδα η Κιβωτός της παγκόσμιας αθλιότητας. Και χωρίς τον κατακλυσμό...
Έλα όμως που όσοι τρώνε στη μάπα την αφροασιατική μποχα, έχουν φτάσει σε σημείο νευροαισθητικής κατάρρευσης. Διότι δεν μπορεί ο πάσα ένας να διαβιοί στα πολυτελή προάστια και να κατεβαίνει στις πλατείες της πλέμπας μοναχά για να γαμίσει και να φύγει [όπως μερικοί-μερικοί που φορτώνουν τα αγοράκια δύο-δύο στις μερσέντες για τα περαιτέρω - ναι;]

Δηλαδή που θα το φτάσουμε το πράγμα ρε κορίτσια?
Εντάξει καταλαβαίνω ότι οι Αλβανοί χόρτασαν πια από ελληνική σάρκα και δεν γυρίζουν ούτε για να σας φτύσουν.
Αλλά στον Θεό σας... Φτάνει πια...

Γι αυτό σας λέγω αδέρφια, σ΄εσάς που καταλαβαίνετε...
Έχουμε εισβολή. 
Κι αυτός θα είναι ο πρωτος πόλεμος στον οποίο θα ηττηθούμε, χωρίς καν να σηκώσουμε τα όπλα.
Μόνον τα πόδια...

http://panusis.blogspot.gr/