Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου - Αίτηση αποφυλάκισης βουλευτών Χρυσής Αυγής


Η παράνομη κράτηση των βουλευτών του τρίτου κόμματος της χώρας στις φυλακές με εντολή Σαμαρά έχει καταλύσει το Σύνταγμα και τις ελεύθερες εκλογές. Ολόκληρο το σύστημα της κλεπτοκρατίας πολεμά την Χρυσή Αυγή γιατί είμαστε οι μόνοι που αντιστεκόμαστε στα ανθελληνικά του σχέδια.
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


Την στιγμή που ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει, ο Αρχηγός και βουλευτές του εθνικιστικού Κόμματος της πατρίδας μας, της τρίτης πολιτικής δύναμης, βρίσκονται παράνομα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σήμερα ο Αρχηγός και οι υπόλοιποι παράνομα κρατούμενοι βουλευτές του Κινήματος, κατέθεσαν αίτηση για άρση της προσωρινής τους κράτησης. Στο σκεπτικό της αίτησης τονίζεται ότι και μόνο η προκήρυξη των εκλογών αυτών, αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την άμεση αποφυλάκισή όλων των βουλευτών. Και τούτο, διότι δεν νοείται διεξαγωγή προεκλογικής περιόδου με τον Αρχηγό και Βουλευτές του τρίτου μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος στη φυλακή! Επισημαίνεται ότι άπαντες οι αιτούντες θα είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Κατ΄ εφαρμογή άρθρων 51 και 52 του Συντάγματος, τα οποία ορίζουν τον τρόπο εκλογής βουλευτών και με δεδομένο ότι προεχόντως επιβάλλεται να παρασχεθεί στους υποψηφίους βουλευτές  η δυνατότητα να ασκήσουν πλήρως τα πολιτικά τους δικαιώματα, δηλαδή να διεκδικήσουν την επανεκλογή τους επί ίσοις όροις με τους υποψηφίους των υπολοίπων κομμάτων, δηλαδή να συμμετάσχουν ελευθέρως στον προεκλογικό αγώνα, με ομιλίες, επισκέψεις στις εκλογικές περιφέρειες, επικοινωνία με τους πολίτες, παρουσία σε συγκεντρώσεις, σε πολιτικές εκπομπές, συνεντεύξεις σε ΜΜΕ κλπ., η Δικαιοσύνη θα πρέπει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θα πρέπει να προστατέψει το Σύνταγμα και την ελεύθερη διεξαγωγή των εκλογών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με άμεση αποφυλάκιση του Αρχηγού και των υπόλοιπων βουλευτών του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή».
 Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου