Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ «ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ» ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΥΝΟΥΜΕ...


Φαίνεται πως η κατάσταση με την μουσουλμανική προπαγάνδα και την εκστρατεία επιβολής των ισλαμικών προτύπων στην δημόσια ζωή στην γειτονική Βουλγαρία υπερέβη τα εσκαμμένα ακόμα και για μια αμερικανοκρατούμενη νεοταξική  βουλγαρική κυβέρνηση, με συνέπεια να αρχίσουν από τις βουλγάρικες δυνάμεις ασφαλείας συστηματικές επιχείρησης καταστολής των ισλαμικών «πυρήνων» σε πολλές περιοχές της χώρας. Είναι γνωστό ότι η Βουλγαρία συνορεύει άμεσα με την Τουρκία, από όπου όπως πιστεύεται, εκπορεύονται όλες αυτές οι υπονομευτικές μουσουλμανικές κινήσεις και επίσης είναι γνωστό  ότι στην ίδια την Βουλγαρία υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα που υπολογίζεται, σύμφωνα με τουρκικά στοιχεία, στο ένα εκατομμύριο.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, οι βουλγαρικές αρχές έχουν εξαπολύσει αυτές τις μέρες ένα ανθρωποκυνηγητό και συντονισμένες επιχειρήσεις για την σύλληψη ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων και για την καταστολή της δραστηριότητας γνωστών ισλαμιστών προπαγανδιστικών κέντρων που δρουν ασύδοτα μέσα στην βουλγαρική επικράτεια. Σημειωτέον ότι την κατάσταση έχει επιδεινώσει και η αυξημένη είσοδο μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που έχουν δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στην ήδη ασθμαίνουσα οικονομικά βουλγαρική κοινωνία. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά στοιχεία, στην Βουλγαρία σήμερα λειτουργούν επίσημα 3 θεολογικές μουσουλμανικές σχολές, ένα Ινστιτούτο Ισλαμικών Σπουδών και περίπου 1500 τζαμιά, τα οποία έχουν κατηγορηθεί για έντονη μουσουλμανική και αντιχριστιανική προπαγάνδα.

Για όλα αυτά οι Βούλγαροι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά εν διωγμό εναντίον των μουσουλμανικών κέντρων σε μια σειρά περιοχές όπου κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο και η μουσουλμανική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει όλα τα εσκαμμένα. Συγκερασμένα έχουν αναφερθεί επιχειρήσεις σύλληψης μουσουλμάνων στις περιοχές,Blagoevgrad, Tırgoviste, Şumnu, Smolyan, Haskovoκαι Asenpvgrad. Στις επιχειρήσεις της βουλγάρικης ασφάλειας και των βουλγαρικών εδικών δυνάμεων αναφέρονται δεκάδες συλλήψεις, ακόμα και ένοπλες συγκρούσεις με το εντόπιο μουσουλμανικό στοιχείο που έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά κράτος εν κράτη με την άμεση στήριξη της Τουρκίας. Οι Βούλγαροι κατηγορούν τα ισλαμικά «στοιχεία» που δραστηριοποιούντα στις περιοχές αυτές για φονταμενταλιστική προπαγάνδα, για υπόθαλψη ακραίων ισλαμιστών Τζιχαντιστών και για κυκλώματα τουρκικής μαφίας που δρουν ανεξέλικτα αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τις παράνομες επιχειρήσεις της. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της βουλγαρικής ασφάλειας, περί τους 13 θρησκευτικούς αρχηγούς των μουσουλμάνων έχουν συληφθεί με την κακουργηματική κατηγορία για υπονόμευση της βουλγαρικής δημοκρατίας.  Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές της σύλληψης τους, όπως καταγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ, καθώς κυριολεκτικά  τους «τσουβαλιάσανε» για να τους μεταφέρουν στα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Να θυμίσουμε ότι η Βουλγαρία έχει προϊστορία με το μουσουλμανικό στοιχείο των νοτιανατολικών της περιοχών από την δεκαετία του ογδόντα. Τότε είχε τότε εξαπολυθεί εκστρατεία από το κομουνιστικό καθεστώς της Σόφιας για την υποχρεωτική αλλαγή των μουσουλμανικών επωνύμων και την υιοθέτηση βουλγαρικών. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη κρίση στις σχέσεις Βουλγαρίας Τουρκίας και την έξοδο χιλιάδων τουρκόφωνων μουσουλμάνων προς την Τουρκία, όπου όμως τα βρήκαν «σκούρα» και πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να επαναπατριστούν στην Βουλγαρία.

Όλα αυτά θα πρέπει να μας χτυπήσουν το «καμπανάκι» για το ενδεχόμενο να δούμε και στην χώρα μας παρόμοιες σκηνές, καθώς το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται συνεχώς με εγκληματικά ανεξέλεγκτο τρόπο, ενώ υπάρχει πάντα η μόνιμη εστία υπονόμευσης της εθνικής μας ακεραιότητας στην Δ. Θράκη, όπου δρα σαν κράτος εν κράτη το τουρκικό προξενείο. Αν δεν αντιδράσουμε, αύριο μπορεί να γίνουμε και εμείς «Βουλγαρία» με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την ίδια την εθνική μας ακεραιότητα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος