Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΟΛΛΗΣΑΝ 10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ Α.Τ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ... ΕΜΠΟΛΑ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΙΑ.
 ΣΟΚ :Θετικοί στο τέστ για τη νόσο της φυματίωσης βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί του Α.Τ. Πατησίων
Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το zougla.gr, ένα τεράστιο ποσοστό αστυνομικών που υπηρετούν στο εν λόγω τμήμα βρέθηκαν θετικοί στο τέστ μαντού το οποίο γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί η νόσος της φυματίωσης. 
Θετικοί στο τέστ για τη νόσο της φυματίωσης βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί του Α.Τ. Πατησίων.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μετά από σχετική εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν οι ένστολοι διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 10 (!) από του 31 ήταν θετικοί στο τεστ με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς ήδη να έχουν αρχίσει να λαμβάνουν προληπτική αγωγή. 

Μάλιστα, ο διοικητής του τμήματος στις 3 Οκτωβρίου 2014 φέρεται να υπέβαλε σχετική αναφορά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα σημείωσαν ότι το Α.Τ. Πατησίων είναι το τμήμα που επιλαμβάνεται τα περισσότερα περιστατικά με μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας αποδίδοντας το φαινόμενο έξαρσης της φυματίωσης στη λήψη πλημμελών μέτρων ασφαλείας κατά τις επαφές των αστυνομικών μαζί τους. 

«Τουλάχιστον 10 αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στο τεστ για τη νόσο. Για τα περιστατικά ακολουθείται φαρμακευτική αγωγή που διαρκεί εννέα μήνες. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας 49χρονος ο οποίος έχει τρία παιδιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας όπως απολύμανση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές χαρακτηριστικά.

Η αρχή του κακού

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2013 όταν ένας αλλοδαπός κρατούμενος του τμήματος δεν αισθανόταν καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». 

Αφού οι γιατροί τον εξέτασαν και διαπίστωσαν ότι έχει προσβληθεί από φυματίωση, εν συνεχεία ο κρατούμενος έλαβε φαρμακευτική αγωγή και επέστρεψε στο τμήμα Πατησίων όπου συνεχώς παραπονιόταν ότι δεν ήταν καλά, ενώ παράλληλα ερχόταν σε επαφή με άνδρες της αστυνομίας. 

Τελικά, τον Απρίλιο 2014 ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κολωνού. Εκεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σταμάτησε η χορηγία των φαρμάκων με αποτέλεσμα να υπάρξουν κρούσματα φυματίωσης και στο συγκεκριμένο τμήμα. 

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος μεταφέρθηκε ξανά στο Α.Τ. Πατησίων, όπου φέρεται να κρατείται χωρίς να λαμβάνει καμία αγωγή και χωρίς να έχει γίνει η αναγκαία λήψη μέτρων!
http://www.zougla.gr/