Σάββατο, 3 Μαΐου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ : Eκαψαν ζωντανούς ρωσόφωνους οι Ουκρανοί στην Οδησσό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγωδία στην Οδησσό: Όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ τουλάχιστον 38 ρωσόφωνοι κάηκαν ζωντανοί από πυρκαγιά σε κτίριο που στεγάζει εργατικά σωματεία, ύστερα από φωτιά που έβαλαν φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές και νεοναζιστές του "Δεξιού Τομέα".
Επιπρόσθετα τουλάχιστον 50 άτομα εκ των οποίων 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κιέβου.
Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στην Οδησσό όταν ρωσόφωνοι συγκρούστηκαν με εξτρεμιστικά στοιχεία και οπαδούς ομάδων από την Οδησσό και το Χάρκοβο αλλά και κυβερνητικούς διαδηλωτές.

Όπως αναφέρει το RT από βίντεο μέσα από το κτίριο των εργατικών σωματείων βρέθηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 26 καμμένοι ρωσόφωνοι ακτιβιστές και αγνοούνται άλλοι 12 που θεωρούνται και αυτοί νεκροί.
«38 άνθρωποι είναι νεκροί — οι 30 δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα και κάηκαν και οκτώ πήδησαν από τα παράθυρα», σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ρωσόφωνοι ανέβηκαν στη στέγη του κτιρίου και οι δυνάμεις καταστολής μαζί με νοναζιστές του "Δεξιού Τομέα" έβαλαν φωτιά στο κτίριο.
Όλοι οι νεκροί φοράνε το χαρακτηριστικό σήμα του Αγίου Γεωργίου που σημαίνει ότι είναι ρωσόφωνοι...
Συνολικά 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα με τους τραυματίες να ανέρχονται σε εκατοντάδες.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας εξέφρασε πριν από λίγο την «αγανάκτησή» της για τις εξελίξεις στη Οδησσό και κατήγγειλε την «εγκληματική ανευθυνότητα» της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.
«Η Ρωσία πληροφορήθηκε με αγανάκτηση το νέο έγκλημα που διαπράχθηκε στην Οδησσό και καλεί το Κίεβο και τους δυτικούς υποστηρικτές του να δώσουν τέλος στην αναρχία και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.
«Αυτές οι τραγικές εξελίξεις (. . .) θεωρούνται από τη Μόσχα ως μια νέα ένδειξη της εγκληματικής ανευθυνότητας των αρχών στο Κίεβο, οι οποίες υποστηρίζουν τους ριζοσπάστες εθνικιστές, περιλαμβανομένου του Δεξιού Τομέα, που διεξάγει μια εκστρατεία τρόμου εναντίον όσων υποστηρίζουν την ομοσπονδιοποίηση (της Ουκρανίας) και πραγματικές τροποποιήσεις του Συντάγματος» της χώρας αυτής, πρόσθεσε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Μόνο στο Σλαβιάνσκ έχουν χάσει σήμερα μέχρι στιγμής τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι, έξι αυτονομιστές πολίτες, αλλά και δύο στρατιωτικοί.
Τις πρώτες φωτογραφίες από την πρωτοφανή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο κτίριο των εργατικών σωματείων στην Οδησσό δημοσιεύει στην Ελλάδα το defencenet.gr.
Όπως αναφέρεται οι Ultras "Metalist" και οι "Chernomorets" νεοναζιστικές ουκρανικές ομάδες ανέλαβαν την ευθύνη για την πυρπόληση του κτιρίου.
Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες η διαβόητη πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας YuliaTymoshenko έφθασε στην Οδησσό προφανώς για να κάνει τα πράγματα χειρότερα.defencenet.gr