Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ : OI ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΜ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ -ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ- ΤΑΛΑΤ (ΒΙΝΤΕΟ)


Επεισόδια και προπηλακισμοί επισκίασαν χθεσινή εκδήλωση, με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου» και κύριο ομιλητή τον τέως Τ/κ ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης». Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζον Κόνινγκ.
Αντικείμενο ευρείας σύσκεψης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας είναι αυτή την ώρα τα επεισόδια και οι προπηλακισμοί που σημάδεψαν τη χθεσινή εκδήλωση
Ο Υπ. Δικαιοσύνης άδειασε τον Αρχηγό και την αστυνομία για τα έκτροπα. Εξαπέλυσε δριμεία προσωπική επίθεση στον Αρχηγό της Αστυνομίας, Μιχάλη Παπαγεωργίου, ο οποίος, όπως είπε, παρέλειψε να τον ενημερώσει για τα γεγονότα και τα πληροφορήθηκε από τρίτους.
Καταδικάζει η Κυβέρνηση, ενώ το ΕΛΑΜ διαμηνύει ότι « όσο υπάρχουν στην Κύπρο κατοχή, αγνοούμενοι και πρόσφυγες, θα μας βρίσκουν απέναντί τους»

Αρχηγός: "Εγώ κοιμόμουν...
Μετά τα έκτροπά και μετά την ενημέρωση που έτυχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ενημερώθηκε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, δήλωσε ο Μιχάλης Παπαγεωργίου, στην εκπομπή "Πρωτοσέλιδο" του Σίγμα, λέγοντας ότι το βραδυ της 25ης προς 26ης Μαρτίου επιθεωρουσε αστυνομικές διευθύνσεις και σταθμούς και μετά πήγε για ύπνο για αυτό όπως είπε δεν έφτασε στα αυτιά του η εκδήλωση που θα πραγματοποιείτο στη Λεμεσό με ομιλητή τον Ταλάτ.Επεισόδια σε εκδήλωση με ομιλιτή τον Ταλάτ στη Λεμεσό02:57reEmbedit
Play
Current Time
0:00
/
Duration Time
0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading


Στυλιανίδης για επεισόδια στην εκδήλωση με Ταλάτ01:39reEmbedit
Play
Current Time
0:00
/
Duration Time
0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading
Επεισόδια και ένταση

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης ομάδα, 100 περίπου, ΕΛΑΜιτών προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση μελών της αστυνομικής δύναμης, που βρίσκονταν στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου.

Ακολούθησε ένταση, επεισόδια και ρίψη αντικειμένων και κροτίδων.

Μέλη του ΕΛΑΜ κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, μπήκαν στην αίθουσα της εκδήλωσης και προπηλάκισαν τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ενώ επιτέθηκαν και σε Τ/κ δημοσιογράφο που έβγαζε φωτογραφίες, τον οποίο τραυμάτισαν ελαφρά.

Αναμμένος πυρσός, ο οποίος ρίχθηκε μέσα στην αίθουσα, κατέληξε δίπλα ακριβώς από το σημείο, στο οποίο βρισκόταν ο Αμερικανός Πρέσβης.
Στη σκηνή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις.

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας τα μέλη του ΕΛΑΜ βγήκαν από το κτήριο και αποχώρησαν ειρηνικά. Η Αστυνομία προέβη σε τρεις συλλήψεις. Συνελήφθησαν δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε κανονικά και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, καθώς και οι Τ/κ που τον συνόδευαν, αναχώρησαν γύρω στις 21:30 με λεωφορείο, υπό τη συνοδεία ισχυρής δύναμης.


Το μήνυμα του ΕΛΑΜ


Ο εγκάθετος της Τουρκίας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για μία ακόμη φορά έτυχε δυναμικής υποδοχής από τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ). Σήμερα σε μία ακόμη προσπάθεια προπαγάνδισης του κυοφορούμενου ανθελληνικού σχεδίου λύσης του Κυπριακού, ο Ταλάτ βρέθηκε στην Λεμεσό για να μιλήσει στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο "Πάνος Σολωμονίδης". 

Η πρόκληση αυτή δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από τους Έλληνες Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), οι οποίοι μαζικά βρέθηκαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο για να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα ανάμεσα στους αντιτιθέμενους στην παρουσία του εγκάθετου της Τουρκίας στο νησί, βρίσκονταν και συγγενείς οι οποίοι έχουν εκτελεσθέντα μέλη της οικογενείας τους από τους τρομοκράτες της ΤΜΤ, συντρόφους του Ταλάτ το 1974. 

Μάλιστα όταν οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο χώρο της ομιλίας για να εκφράσουν δημοκρατικά την αγανάκτησή τους για την παρουσία του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, εμποδίστηκαν από ένοπλους συνοδούς του. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να υπάρχουν Τούρκοι ένοπλοι σωματοφύλακες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στις ελεύθερες περιοχές. 

Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Όσο υπάρχουν στην Κύπρο κατοχή, αγνοούμενοι, πρόσφυγες, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. 

Γραφείιο Τύπου Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)


πηγή - http://www.hellas-now.com/