Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα... σώσει την Χώρα κάνει μειώσεις μισθών κατά 20% στην «Αυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ που θα... σώσει την Χώρα κάνει μειώσεις μισθών κατά 20% στην «Αυγή»
Στα χνάρια του ΚΚΕ βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την αντιμετώπιση των εργαζομένων του στην δική του κομματική εφημερίδα, την «Αυγή». Παρά την πλούσια κρατική χρηματοδότηση (αν σκεφτούμε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει κρατικό χρήμα ως κόμμα του 27% πλέον και όχι του 4% τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σοβαρά) η φυλλάδα τους έχει οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα η διεύθυνση της να έχει ως σκοπό να μειώσει το μισθολογικό κόστος κατά 20% , κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων σε ανάλογο ποσοστό.


Αυτά αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, καθώς και το ότι η ιδιοκτησία της «Αυγής» κρίνει ως αναγκαίες και αναπόφευκτες τις μειώσεις λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει το έντυπο εξαιτίας του περιορισμού των δημοσιεύσεων των ισολογισμών των εταιρειών!

Μια εφημερίδα, δηλαδή, την οποία δεν την στήριξαν ούτε οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και το ίδιο το κόμμα με τον πακτωλό χρημάτων που παίρνει, κρατιόταν στη ζωή με την δημοσίευση των ισολογισμών εταιρειών, οι οποίες με την κομμουνιστική ορολογία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «καπιταλιστικές».

Οι ίδιοι οι συριζαίοι, οι οποίοι είναι τόσο «φραγκοφονιάδες» που δεν δίνουν λίγα χρήματα για να διευθετηθεί η κατάσταση στην κομματική τους εφημερίδα, δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις ότι μπορούν να ανορθώσουν την οικονομία της Χώρας.

Όταν δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τα δικά τους οικονομικά πώς είναι δυνατόν να το κάνουν με την οικονομία του Τόπου;

Γιώργος Μάστορας