Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ : Αγκαλιές και φιλιά με τον βαρθολομαίο ο Τσίπρας - θέλει να επισκεφθεί το 'Αγιο 'Ορος


ΠΟΛΥ "ΠΙΣΤΟΣ" ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ....
Νέο «άνοιγμα» Τσίπρα στην Εκκλησία: Θα επισκεφθεί το Αγιο Ορος
Την επιθυμία να επισκεφθεί το Άγιον Όρος εξέφρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που το τελευταίο διάστημα έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό άνοιγμα προς τον χώρο της Εκκλησίας, θα επισκεφθεί την άνοιξη τον Άθωνα και πιθανότατα τον Απρίλιο.


Ο κ. Τσίπρας, που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Πατριάρχη για την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Κομισιόν, είπε στον κ. Βαρθολομαίο πως Εκκλησίες και κοινωνικοί φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ευρώπη το οποίο μάλιστα παρουσίασε ως πρόβλημα «οικουμενικών διαστάσεων».

«Νεκροταφείο ψυχών» χαρακτήρισε τη Μεσόγειο ο κ. Τσίπρας που σημείωσε προς τον Πατριάρχη ότι «χρειάζεται ριζική αναθεώρηση της υφιστάμενης μεταναστευτικής πολιτικής».

«Πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη και συμπαράταξη όχι μόνο των κοινωνικών εταίρων αλλά και των Εκκλησιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του, έκανε ειδική αναφορά στα σχέδια του για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις συναντήσεις του με τους Ορθοδόξους Προκαθημένους αλλά και τον Πάπα.

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης είπε πως στην συνάντηση του Μαρτίου οι Ορθόδοξοι Προκαθήμενοι θα συζητήσουν για την κατάσταση των χριστιανών στην Συρία αλλά και για τα διεκκλησιαστικά ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ των Πατριαρχείων.

«Πρέπει να επαναφέρουμε την ειρήνη και να προχωρήσουμε μπροστά» είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης. 
Πηγή Dogma.gr