Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

"ΠΟΡΤΑ" ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΙ ΑΠΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ.- ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ O ΧΟΝΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ Χ.Α


ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ.
Απο iefimerida 
Αρνητικός εμφανίστηκε ο Φώτης Κουβέλης στο ενδεχόμενο διαλόγου με την Κεντροαριστερά, τονίζοντας ότι πρώτα πρέπει να βρει την ταυτότητα του το ΠΑΣΟΚ και ύστερα να γίνει αυτός ο διάλογος.

Συμφωνεί στον διάλογο για την κεντροαριστερά ο κ.Κουβέλης, όχι όμως σε επίπεδο κορυφής, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί η ΔΗΜΑΡ να γίνει μέρος του προσυνεδριακού διαλόγου και των εσωτερικών συσχετισμών του ΠΑΣΟΚ» ειδικότερα όταν αυτό αναζητεί την ιδεολογική ταυτότητα του επειδή «αυτή η διαδικασία δεσμεύει αντί να διευκολύνει τις διαδικασίες ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της δημοκρατικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της οικολογίας και των κοινωνικών κινημάτων», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια της επιστολής ο κ. Κουβέλης ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να αναζητήσει τις ουσιαστικές αιτίες της πτώσης της κεντροαριστεράς της οποίας ηγούνταν αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διαλόγου ή συνεργασίας, με όλους όσους «προάγουν την ουσιαστική και αποτελεσματική ανασυγκρότηση του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου, με βάση αρχές και αξίες, αλλά και στο πλαίσιο ενός κοινωνικού και αναπτυξιακού σχεδίου, για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

Απάντηση Βενιζέλου: «Αμήχανη και Αμυντική η ΔΗΜΑΡ»

Την απάντηση του στην επιστολή του Φώτη Κουβέλη έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με στελέχη της Ιπποκράτους να αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος τόνισε με νόημα ότι «δεν είναι ώρα για κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά για μεγάλες πρωτοβουλίες, με λόγο επί της ουσίας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς διδακτισμούς. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στο άνοιγμα, τη συσπείρωση, τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.