Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΡΓΟΣ : O ΜΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 5.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.


ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ Ο ΜΟΥΡΓΟΣ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;
Την «εποχή των Παγετώνων» έφερε με δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, λέγοντας πως ...«ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» προαναγγέλλοντας εμμέσως με αυτόν τον τρόπο νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό.
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μέργου έρχονται λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της τρόικας, η οποία έχει θέσει κατ' επανάληψη την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού. «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα, για να τεκμηριώσει την άποψη του παρέθεσε συγκριμένα στοιχεία που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ.
«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή». Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.
Εμείς πάντως από την πλευρά μας προτείνουμε από της σήμερον προσαρμογή του μισθού του κ. Μέργου και ολόκληρου του οικονομικού επιτελείου στον κατώτατο διαμορφωμένο μισθό.
Ο βασικός μισθός του γενικού γραμματέα ανέρχεται σε 3.700 ευρώ και το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ. Επειδή αυτά δεν είναι αρκετά, πληρώνεται και έξοδα παράστασης 300 ευρώ.
Σύνολο, δηλαδή, 5.000 ευρώ μηνιαίως.
Ήταν απολαυστική η διαπίστωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, ότι «μπορεί στην Ελλάδα να έχει μειωθεί το μοναδιαίο κόστος εργασίας, αλλά ακόμη ο κατώτατος μισθός είναι υψηλός. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να δούμε σχετικά με την ανάπτυξη»! Και, αφού τα 586 ευρώ του φαίνονται πολλά του κ. Μέργου και θα ήταν ευχαριστημένος με τα 150, καλό θα ήταν να κοιτάξει πρώτα τη... δική του καμπούρα.
Για να τα προτείνει αυτά, θα σκεφτεί κανείς, σίγουρα θα παίρνει κάτω από το βασικό. Ή έστω, περίπου τα ίδια. Κι όμως. Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου αμοίβεται με 5.000 ευρώ το μήνα. Αυτό, προφανώς, ο κ. Μέργος δεν το βρίσκει μεγάλο ποσό. Δεν το βρίσκει ικανό να υποστεί γενναία περικοπή. "Υψηλός" είναι ο μισθός των 586 ευρώ, με τον οποίο, προτείνουμε, θα έπρεπε να ζήσει πρώτα αυτός.

 ΥΓ: Ως καθηγητής ο κ. Μέργος, πληρώνεται και από αλλού; Ερώτημα κάνουμε...

ΠΗΓΗ : newsbomb-makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.