Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ


ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ.
Η 52χρονη μεταφράστρια-μεσίτρια, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές στην Α΄ Θεσσαλονίκης συνελήφθη γιατί βρισκόταν μεταξύ των τριών «εγκεφάλων» του κυκλώματος με τους «λευκούς γάμους».

Εχει ρίζες στη Ρωσία και πέριξ

Η κ. Τσαρτσίδου γεννήθηκε το 1961 στην πρώην Σοβιετική Ένωση και είναι απόφοιτος του πανεπιστήμιου Μεντελέεβ Δ.Ι. της Μόσχας. Διετέλεσε προϊσταμένη του τμήματος προσλήψεων προσωπικού της γενικής διεύθυνσης του υδροηλεκτρικού σταθμού Τιφλίδας κατά την περίοδο 1986 έως 1991. Από την περίοδο 1991 έως το 1998 διετέλεσε υποδιευθύντρια στη Νομαρχία της περιφέρειας Κρασνοντάρ της Ρωσίας.
Από το 1998 διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένεια της.
Αποτελεί μέλος του ποντιακού συλλόγου παλιννοστούντων Φιλύρου και είχε εκλεχθεί ως δημοτική σύμβουλος του δήμου Χορτιάτη στις εκλογές του 2006 και παρέμεινε μέχρι το πέρας της θητείας της έως το 2010.
Εχει ασχοληθεί με θέματα ιθαγένειας και επιμέρους ειδικών υποθέσεων και πολιτεύτηκε με τη ΝΔ γράφοντας στο βιογραφικό της:

«Επιδεικνύει μια ευαισθητοποίηση πάνω στα κοινωνικά προβλήματα ιδιαίτερα των ομογενών και με την εμπειρία της και την επαγγελματική της ικανότητα προσπαθεί και φέρει εις πέρας κάθε υπόθεση που αναλαμβάνει. Χαρακτηρίζεται ως οργανωτική, ενημερωμένη, αξιόπιστη και μέσα από την πολύχρονη επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική της δραστηριότητα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μας»!

Εκαναν κύκλωμα:


Στο κύκλωμα εμπλέκονται έως τώρα 172 άτομα και ανάμεσά τους με ενεργό ρόλο 7 δικηγόροι, 2 μεταφραστές, 1 υπάλληλος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και 2 υπάλληλοι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Ωραιοκάστρου.

Η Μάρθα Τσαρτσίδου, που εργαζόταν ως μεταφράστρια και μεσίτρια στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, μαζί με άλλα 10 άτομα και φέρεται ως ένα από τα τρία ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το Εθνος.

Τα άλλα δύο είναι μία 40χρονη Γεωργιανή, η Μ.Κ., και ο 36χρονος δικηγόρος από τη Θεσσαλονίκη Στ. Χ., ενώ σύμφωνα και με τις καταγραφές του «κοριού», που για μια ακόμη φορά βοήθησε σημαντικά στην εξάρθρωση ενός μεγάλου εγκληματικού κυκλώματος στη Θεσσαλονίκη, μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τελέστηκαν 69 γάμοι και ήταν στα... σκαριά άλλοι 78.

Αδρή αμοιβή

Η «ταρίφα» από τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν ιθαγένεια μέσω ενός εικονικού γάμου έφτανε μέχρι 7.000 ευρώ, ενώ «γαμπροί» και «νύφες» ήταν άτομα με οικονομικά προβλήματα ή τοξικομανείς που εισέπρατταν 500-1.000 ευρώ ή 2.000 ευρώ αν ταξίδευαν στο εξωτερικό για να γίνει εκεί η τελετή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους αλλοδαπούς που ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, μέσα από τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, ενώ η Μ. Τσαρτσίδου χρησιμοποιούσε τη διπλή της ιδιότητα, αυτή της μεταφράστριας-μεσίτριας αλλά και του κομματικού στελέχους που είχε προσβάσεις σε περιφέρεια και δήμους.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής Ασφάλειας, ταξίαρχος, Αθηναγόρας Παζαρλής, η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2010 και μόνο τους τέσσερις τελευταίους μήνες τα μέλη της αποκόμισαν από 68 εικονικούς γάμους 230.000 ευρώ και σχεδίαζαν άμεσα άλλους 78, που θα τους απέφεραν άλλα 300.000 ευρώ.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.