Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ 30/9 ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ "ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ" ΣΤΗΝ ΓΑΔΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Απο proto thema.
Δεκαπέντε μέλη αντιρατσιστικού κινήματος, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζουν, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» ότι κατά τη διάρκεια κράτησης τους στη ΓΑΔΑ υπεβλήθησαν σε βασανιστήρια....

Μάλιστα, ο δικηγόρος τους κάνει λόγο για ταπεινωτική μεταχείριση των κρατουμένων με πρακτικές που θυμίζουν Αμπού Γκράιμπ.
Άλλοι 25 διαδηλωτές οι οποίοι συνελήφθησαν την επομένη, διαμαρτυρόμενοι για την σύλληψη των 15 κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν και εξαναγκάστηκαν να γδυθούν και να σκύψουν μπροστά σε αξιωματούχους και άλλους κρατούμενους στο ίδιο αστυνομικό τμήμα.
Αρκετοί από τους διαδηλωτές μάλιστα, δήλωσαν στον Guardian ότι ένας αστυνομικός τους χαστούκισε και τους χτύπησε, ενώ άλλοι πέντε ή έξι κοιτούσαν και τους έφτυναν.
Άλλοι πάλι είπαν ότι κάποιοι αστυνομικοί τους έκαψαν στα χέρια με αναπτήρες, ότι τους κράτησαν ξύπνιους ολόκληρη τη νύχτα «ρίχνοντας» στα μάτια τους φως με φακούς και λέιζερ καθώς και ότι τους βιντεοσκόπησαν με τα κινητά τους και απείλησαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και να δώσουν τις διευθύνσεις της κατοικίας τους στη Χρυσή Αυγή.
Η μία από τις δύο γυναίκες ανάμεσα στους προσαχθέντες δήλωσε ότι οι αστυνομικοί την προσέβαλαν με σκληρά σεξουαλικά σχόλια και την τράβηξαν πίσω από τα μαλλιά όταν επιχείρησε να αποφύγει την κινηματογράφησή της.
Τους αρνήθηκαν ακόμη το νερό και πρόσβαση σε δικηγόρο επί 19 ώρες.

1 σχόλιο:

  1. τι αλλο θα ελεγαν ,αλλα και να τους βαρεσαν πολυ καλα τους εκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.