Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μουσουλμάνος σκόρπισε τον τρόμο στο Βέλγιο-Έξι νεκροί και 123 τραυματίες σε χριστουγεννιάτικο παζάρι της Λιέγης!!!



ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΡΕΙΒΙΚ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ  ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΜΑΣΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ;

Έξι νεκροί και τουλάχιστον 123 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της αιματηρής επίθεσης από μουσουλμάνο με εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικο παζάρι της Λιέγης στο Βέλγιο, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα βελγικά ΜΜΕ, εφτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ εκτός από το φονιά, νεκροί είναι δυο έφηβοι 15 και 16 χρονών και μια ηλικιωμένη γυναίκα.  Ιατρικές πηγές από το Βέλγιο αναφέρουν πως ακόμη ένας άνδρας 20 ετών και ένα μωρό 23 μηνών βρίσκονται επίσης ανάμεσα στους νεκρούς.

Ο μουσουλμάνος δράστης της επίθεσης, ο οποίος σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας αυτοκτόνησε, ονομάζεται Νορντίν Αμράνι, είναι 32 ετών, κάτοικος Λιέγης και πριν από τρία χρόνια είχε καταδικαστεί σε 58 μήνες φυλάκιση για κατοχή όπλων και διακίνηση κάνναβης.

Το μεσημέρι, ο δράστης έσπειρε το πανικό στην «καρδιά» της Λιέγης όταν από την ταράτσα ενός αρτοποιείου, εκτόξευσε χειροβομβίδες προς ένα λεωφορείο που περνούσε από την πλατεία Saint-Lambert.

Ο δράστης φέρεται μάλιστα να βρήκε καταφύγιο στο δικαστικό μέγαρο της πόλης όπου εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας έκανε χρήση χειροβομβίδας και όπλου καλάσνικοφ μέσα στο χώρο του Μεγάρου προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Στο σημείο επικράτησε πανικός, ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος για διαχείριση κρίσεων στο Βέλγιο, δήλωσε στο πρακτορείο Belga πως δεν συντρέχουν λόγοι ανάληψης έκτακτων μέτρων στη Λιέγη.

Σημειώνεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε ώρα αιχμής, όπου τα καταστήματα ήταν γεμάτα κόσμο που ψώνιζε.

Η πανικόβλητη βελγική αστυνομία, χωρίς καν να γνωρίζει τι συμβαίνει και ποια ήταν τα κίνητρα του μουσουλμάνου δράστη, άρχισε να κάνει διαρροές ότι «δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση» (!!!), ότι ο δράστης δεν είχε διασυνδέσεις με ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες (πότε πρόλαβαν να το διαπιστώσουν αυτό;) προφανώς υπονοώντας ότι απλά ένα τέιον ηλικιωμένων κυριών δεν πήγε καλά. Αργότερα, μια ανάλογη όσο και γελοία δήλωση, έκανε ένας εκπρόσωπος του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών, εν ονόματι Peter Mertens, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των συμπολιτών του αλλά και όλων των Ευρωπαίων. Σε μια κρίση μάλιστα «πολιτικής ορθότητας», ουδείς μίλησε αρχικά για το θρήσκευμα του δράστη, στοιχείο που γνωστοποιήθηκε όμως μέσω ρωμαιοκαθολικών και πατριωτικών ιστοσελίδων.

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.