Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ



Η συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στη περιοχή του Νέου Κόσμου στις 18:30 έγινε κανονικά παρα τη βροχη, με τη παρουσία 200 και πλέον κάτοικων, μετά απ τα δυσάρεστα    επεισόδια  που διαδραματίστηκαν λίγες μέρες νωρίτερα στο δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής, με πρωταγωνιστές μέλη του σύριζα και κατοίκους, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να καπηλευτούν κομματικά την ανοιχτή συγκέντρωση των πολιτών, λέγοντας τους ότι δε πειράζει που θα έρθει ο ΟΚΑΝΑ στη περιοχή και ότι θα αναβαθμιστεί η γειτονιά με την παρουσία της κεντρικής διοίκησης και μιας μονάδας του ΟΚΑΝΑ εκεί. Ο κόσμος αντέδρασε αρνητικά με τη στάση τους απέναντι στο πρόβλημα και στην αντίδραση των κατοίκων απάντησαν με βρισιές σπρωξίματα απαξιώσεις κ.α. για περισσότερα εδω:  http://antistasihellas.blogspot.com/2011/05/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html.  Όπως ήταν φυσικό σήμερα δε παρουσιάστηκαν καν οι υποτιθέμενοι  προστάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη συγκέντρωση γιατί ήταν ακομμάτιστη και χωρίς παχυλές πολιτικές υποσχέσεις από κανέναν. Φυσικό επακόλουθο χωρίς τη παρουσία των κομματόσκυλων, ήταν η άμεση ανταπόκριση και οργάνωση των κατοίκων με σωστό συντονισμό από τους ίδιους, με αποτέλεσμα την ομόφωνη απόφαση αντίστασης στα σχέδια  του δήμου αθηναίων, του οκανα και όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων.
   Έγινε ενημέρωση των προβλημάτων που θα φέρει ένας τέτοιος οργανισμός στη περιοχή, αναγνωρίζοντας πρωτίστως,  το πρόβλημα αυτών των εξαρτημένων-αρρώστων ανθρώπων συμπάσχοντας μαζί τους, ξέροντας πως ένας αριθμός οικογενειών της περιοχής αντιμετωπίζει εσωτερικό πρόβλημα με εξαρτημένα άτομα ,χωρίς να κλείνουν τα μάτια στη μάστιγα των ναρκωτικών. Σημαντική ήταν η θέση που πήραν άνθρωποι που έχουν παιδιά εγγόνια, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τα γύρω σχολεία, από αθλητικά σωματεία και ελεύθερων επαγγελματιών, λέγοντας πως δε θέλουν να υποβαθμιστεί η περιοχή όχι τόσο από τους τοξικομανείς αλλά από τα επακόλουθα όπως βαποράκια, νταβατζηδες, μπράβους, εγκληματίες, κλέφτες, δολοφόνους,  διαρρήκτες, βιαστές, και άλλα τέτοια παραδείγματα γνωρίζοντας πως η αστυνόμευση είναι ελλιπής και η περιοχή θα υποβαθμιστεί σε επίπεδα πλ. Θεάτρου, Μενάνδρου, Ευριπίδου και πέριξ Ομονοίας.
  Δημιουργήθηκε επιτροπή κατοίκων ακομμάτιστη, που θα αναλάβει την οργάνωση και ενημέρωση των κατοίκων με ότι νέο προκύψει από τις έρευνες που θα γίνουν σε δήμο αθηναίων  οκανα και πολεοδομία. Εφόσον προκύψει ότι παίζονται παιχνίδια πολιτικά και οικονομικά στις πλάτες των κατοίκων θα καταφύγουν σε μηνύσεις προς όλους τους εμπλεκομένους. Οργανώθηκε δίκτυο ενημέρωσης και περιφρούρησης του χώρου ώστε να απαγορευτούν οι εργασίες στο κτίριο που θέλουν να στεγαστεί η μονάδα.
  Είχε παραβρεθεί και ένας εκπρόσωπος του οκανα σε κοντινό σχολείο, για ενημέρωση του συλλόγου γονέων  και όταν του ζητήθηκε να πάει στη συγκέντρωση να  ενημερώσει τους κατοίκους για το τι μέλι γενέσθαι  επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας και έφυγε απαξιώνοντας όλους τους παρόντες! Η αντίδραση και η αντίσταση ξεκίνησε. Η μάχη τώρα ξεκινάει. Καλύτερο αποτέλεσμα αυτής της συγκέντρωσης δε θα μπορούσε να υπάρξει. Οι εθνοφοβικοι προβοκάτορες άρχισαν τις  γνωστές απειλές και τους εκφοβισμούς των κατοίκων, αλλά ούτε σε αυτούς θα περάσει. Τσάμπα μάγκες. Κάτοικοι όλων των περιοχών   ξεσηκωθείτε.
ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΔΟΞΟΥ.ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ!!!

1 σχόλιο:

  1. ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΕΖΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕ ,ΣΕ ΕΡΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΥΝ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.