Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ε.ΑΣ.Υ.Α : Οι δηλώσεις Παπουτσή προσβάλουν βάναυσα την Αστυνομία

Οργισμένη απάντηση στις δηλώσεις το υπουργού προστασίας του πολίτη κύριου Παπουτσή έδωσε  η ένωση αστυνομικών υπάλληλων αττικής. 
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ είπε:
«Υπάρχει εμφανές δημοκρατικό έλλειμμα στα Σώματα Ασφαλείας. Η αυθαιρεσία ενδημεί εντός των Σωμάτων Aσφαλείας»
Και συμπλήρωσε λέγοντας:
«Μια υπηρεσία όσο ισχυρή ,αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από την μια πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής, απειθαρχίας, αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μία ιδιόμορφη συντεχνιακή συγκάλυψη.
Ιδιαίτερα για τις μονάδες της πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε διαρκείς επιχειρήσεις και αναφέρομαι τόσο στις πεζοπόρες όσο και στις εποχούμενες».

Η απάντηση της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων αττικής ήταν άμεση εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ενώσεως:

"Tα γεγονότα βίας που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το πρόβλημα της περιθωριοποίησης και της εγκατάλειψης που βιώνουν οι κάτοικοί του και ζούμε όλοι μας, είναι εξόχως και πρώτιστα πολιτικό. Έτσι το τελευταίο διάστημα σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της αποτυχημένης «μνημονιακής» πολιτικής η Αθήνα μας έχει πάρει μορφή πόλης πρωτεύουσας τριτοκοσμικής χώρας.
Τεχνηέντως υπάρχουν κάποιοι ακόμη οι οποίοι επιμένουν ότι το πρόβλημα είναι αστυνομικό και βεβαίως λακτίζουν την ευθύνη στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο λόγος είναι προφανής και αυταπόδεικτος πλέον: Προσπαθούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες και την έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού στοχασμού και σχεδιασμού. Έτσι έχουν αναγάγει την καταστολή σε «φάρμακο δια πάσα νόσον» εκθέτοντας μαθηματικά πλέον σε τεράστιους κινδύνους τους εργαζόμενους στην Ελληνική Αστυνομία.
Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού μας, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κρίνονται επιεικώς ατυχείς και προσβάλουν βάναυσα τόσο την Αστυνομία ως θεσμό όσο και τον κάθε αστυνομικό χωριστά. Το «δημοκρατικό έλλειμμα» στο οποίο αναφέρεται ο κύριος Υπουργός, τους μόνους που δεν αφορά είναι τους εργαζόμενους αστυνομικούς. Το απέδειξαν πρόσφατα στην Κερατέα και στου Ρέντη και το αποδεικνύουν καθημερινά στις σχέσεις τους με τους πολίτες. Τη δημοκρατία εμείς την υπερασπιζόμαστε καθημερινά σε ένα εκ προοιμίου άνισο αγώνα. Άλλοι πρέπει να απολογηθούν γι’ αυτό οι οποίοι αντί να το πράξουν εμφανίζονται μόνιμα κήνσορες και κριτές καλύπτοντας την δική τους ανυπαρξία και την ανυπαρξία πολιτικών.
Έτσι καλούμε τον κύριο Παπουτσή να ανακαλέσει τα όσα ατυχώς με τις χθεσινές δηλώσεις του υποστήριξε και προκάλεσαν πρωτοφανές κύμα διαμαρτυριών εκ μέρους των συναδέλφων μας. Επίσης επιβάλλεται πλέον να διερευνήσει συστημικά τί τροφοδοτεί τον «φαύλο κύκλο της ανομίας» που αναφέρει. Αν το πράξει, θα διαπιστώσει αυτά που διαπίστωσε ήδη η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και καταγράφονται σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, ότι κάτι άλλο και κάποιοι άλλοι είναι οι βασικές αιτίες του προβλήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.