Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

Η ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

5caf2ed9825e630a655204fc
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ "ΚΥΡΙΟΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΣ ΜΥΘΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ.
Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Καιρίδης, και δεν αποκλείουν κάποιοι ακόμη και την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο. 
Οι παλαιότερες δηλώσεις που έχει κάνει, κυρίως για τη γενοκτονία των Ποντίων, ένα θέμα ταμπού για εκατομμύρια Πόντιους, έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις τάξεις της ΝΔ και δεν είναι απίθανο η υποψηφιότητά του να εξελιχθεί σε «Μυρσίνη Λοϊζου» της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο Δημήτρης Καιρίδης προσπάθησε να δικαιολογηθεί για όσα έχει πει στο παρελθόν, κάνοντας λόγο για μονταζιέρα της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, τα …ατοπήματα είναι αρκετά και έχουν προκαλέσει οργή, κυρίως στους κόλπους των Ποντίων.


Για παράδειγμα, στις 5 Μαίου 2018 ο Καιρίδης, καθηγητής Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ήταν εισηγητής σε σεμιναριακό μάθημα του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πολιτιστικής Εταιρείας, με θέμα: «Η Ελλάδα στον κόσμο: Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής (Κύπρος-Αιγαίο-Μακεδονικό)» κατά τη διάρκεια του οποίου ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών», ότι το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είναι ένας μύθος εθνικιστικός και ότι «μύθος είναι και η Γενοκτονία των Ποντίων».
Συγκεκριμένα είχε πει: 
«Πάμε τώρα στον τρίτο μύθο: Ότι οι Έλληνες έχουν υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, γενοκτονιών. Έχουμε και έναν πολλαπλασιασμό των γενοκτονιών, και μια γενοκτολογία και γενοκτολαγνεία, που δεν είχαμε. Ξαφνικά, εμφανίζεται η Ποντιακή Γενοκτονία στα τέλη της δεκαετίας του ’80, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων Ποντίων στη Μαύρη Θάλασσα, σε γενοκτονία».
Η θέση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ποντιακών ενώσεων, με την ΠΟΕ και την ΠΟΠΣ να ζητούν την απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Συγκεκριμένα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο πρόεδρος Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης και ο γενικός γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης τονίζει ότι «δεν αποτελεί έκπληξη ενός ακόμη αρνητή της Γενοκτονίας στο εγχώριο πολιτικό σύστημα». Αυτό που σημειώνεται είναι ότι, οι απόψεις των αρνητών-αναθεωρητών ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις του βαθέως τουρκικού κράτους.
«Κατάπτυστες, προκλητικές και ανιστόρητες» χαρακτηρίζει τις απόψεις του Δημήτρη Καιρίδη για τη «Γενοκτονία των Ποντίων» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ), ζητώντας και αυτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την άμεση απομάκρυνση του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής από το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά και την άμεση διαγραφή του από τα μητρώα του κόμματος.
«Στέλνουμε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε διά της ψήφου μας σε οποιονδήποτε κατευθυνόμενο αρνητή της Γενοκτονίας, που προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας, να μας εκπροσωπήσει στο εθνικό και ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΠΣ που υπογράφεται από την πρόεδρο Χριστίνα Σαχινίδου.
Άλλα σημεία που προκάλεσαν αντιδράσεις είναι: 
«Όπως, λοιπόν, είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι. […] Είμαστε παιδιά των Οθωμανών! […] Να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ήταν πάντα ελληνική… (σ.σ.: με έμφαση) Ο Πόντιος ο οποίος είναι τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή. […] Το Κυπριακό κατέστρεψε τις σχέσεις μας με την Τουρκία και μας οδήγησε στη χρεοκοπία […] Η Ελλάδα έφερε τον εθνικισμό στα Βαλκάνια… Εμείς εθνικοποιήσαμε τους Τούρκους. […] Μύθος εθνικιστικός το (σ.σ.: σύνθημα) “Η Ελλάδα (ανήκει) στους Έλληνες” […] Υπάρχει η άποψη ότι το Αιγαίο είναι μια ελληνική θάλασσα. Βεβαίως, σε μεγάλο μέρος είναι, αλλά δεν είναι μόνο ελληνική. Το μεγαλύτερο μέρος των υδάτων είναι διεθνή! Κοντά στο 40%…».
Τι απαντά ο ίδιος 
Ο ίδιος βγήκε να δικαιολογηθεί για τις επίμαχες φράσεις. «Είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο 20 χρόνια, και 30 χρόνια στο χώρο των διεθνών σχέσεων, δεν λέω ανοησίες».


1 σχόλιο:

 1. Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
  Μαυρομιχάλη 182, Ἀθῆναι 1ος όροφος τ.κ. 11472
  Τηλ.: 210 3632628 210 3614320 Κιν.: 6972 073811
  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΕΝΤΑΥΘΑ

  Ἀξιότιμε Κύριε Μητσοτάκη,
  Εἶναι ἀληθές ὃτι ὁ ὑποψήφιος Εὐρωβουλευτής Σας Δημήτριος Καιρίδης διδάσκει καί διαδίδει τά ὃσα ἀπό 9/4/2019 ἐδημοσιεύθησαν εἰς τόν τύπον, τά ΜΜΕ καί τό διαδίκτυον. Ἐάν εἶναι ἀλήθεια καί δέν τόν ἀποκλείσετε ἀπό τίς Εὐρωεκλογές θά σημαίνη ὃτι ἒχετε τήν ἰδίαν μ’ αὐτόν δοξασία καί βεβαίως δέν θά Σᾶς ψηφίσωμε.
  Μέ τήν ἐπιφύλαξιν παντός νομίμου δικαιώματός μας διά τίς ἀνιστόρητες προσβολές κατά τοῦ Ἒθνους μας ἁρμόδιος δικαστικός ἐπιμελητής ἐπιδότω πρός ὃν αὓτη ἀπευθύνεται πρός γνῶσιν του καί διά τάς νομίμους συνεπείας, ἀντιγράφων ταύτην ἐν τῇ ἐκθέσει ἐπιδόσεώς του.
  Ἀθῆναι, 12/4/2019
  Ἡ Δικηγόρος
  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.