Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

ΜΕ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΚΛΑΣΙΚΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΩΝ ΜΚΟ ΞΕΣΗΞΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΣΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΛΙΔΑΤΟ LM VILLAGE ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΖΟΝΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΣ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΓΗΤΑ
Το πρόβλημα της σίτισης των προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας της Μυρσίνης, φάνηκε ως αφορμή για τον ξεσηκωμό τους χθες το πρωί. Μετά από επαναλαμβανόμενα παράπονα, που φαίνεται πως δεν είχαν αποτέλεσμα, περίπου πενήντα από τους 202 πρόσφυγες που έχουν απομείνει, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έως την πλατεία των Λεχαινών με πλακάτ στα χέρια, προκειμένου να κάνουν γνωστό το πρόβλημα τους και να διεκδικήσουν την επίλυσή του. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από το ζήτημα του φαγητού, υποκρύπτεται άλλη αιτία. Οι Σύριοι έχουν λάβει ως πληροφορία πως σε άλλα κέντρα φιλοξενίας δίδονται χρήματα για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσης και ζητούν να ισχύσει το ίδιο και εδώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που σχετίζονται με ΜΚΟ αλλά και κάποιοι που διαμένουν στο κέντρο φέρονται να έχουν ξεσηκώσει τους Σύριους.
Τους μετέφεραν τις πληροφορίες πως σε άλλα κέντρα δίνουν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους πρόσφυγες και ζητούν το ίδιο να συμβεί και στη Μυρσίνη. Ακόμα και στη συνομιλία που είχαν με τον καταγόμενο από τη Συρία δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ δεν έδειξαν να κάμπτονται οι αντιδράσεις τους και έθεσαν έντονα το θέμα. 
ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΑΤ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ο εκπρόσωπος των Σύριων προσφύγων της Μυρσίνης κ. Φάρες σε δηλώσεις του τόνισε πως οι 70 οικογένειες του κέντρου φιλοξενίας χρειάζονται χρήματα για να αγοράσουν τρόφιμα. «Το φαγητό που μας έχει εξασφαλίσει ο Στρατός δεν είναι καλό, μένει για δέκα ημέρες σε ψυγεία, το ζεσταίνουν σε φούρνο μικροκυμάτων και μας το δίνουν με αποτέλεσμα να έχουμε προβλήματα υγείας. Ας μας δώσουν τα υλικά να μαγειρέψουμε εμείς, ή να πάμε στην αγορά να ψωνίσουμε. Έχουμε ζητήσει από εθελοντικές ομάδες να μας βοηθήσουν» σχολίασε. 
«Έχουμε υποφέρει πάρα πολύ από τον πόλεμο και από αυτή την περιπλάνηση μας. Δεν ξέρουμε για πόσο θα μείνουμε στην Ελλάδα. Δεν έχουμε δουλειά και θέλουμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας με την αμοιβή μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν και κανένα τόπο στην Ελλάδα. Τους σεβόμαστε όλους, όμως πρέπει να γίνει κάτι να επιβιώσουμε. Θέλουμε να έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Ξέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει χρήματα για να μας βοηθήσουν. Οι οικογένειές μας έχουν πολλές ανάγκες» είπε μεταξύ άλλων και επισήμανε πως εθελοντές τους έχουν ενημερώσει για τις χρηματικές παροχές που υπάρχουν άλλα κέντρα φιλοξενίας. Οι πρόσφυγες αν και ήταν διατεθειμένοι να παραμένουν στην πλατεία Αγ. Δημητρίου Λεχαινών αποχώρησαν λίγη ώρα αργότερα με λεωφορείο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και επέστρεψαν στο κέντρο φιλοξενίας, με τη δέσμευση πως θα γίνει προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα.


ilialive.gr


ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.