Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ξεβράκωμα από την Daily Mail: Οι Λαθρομετανάστες έχουν κάνει την Κω «αηδιαστικό κολαστήριο»


ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟ .(Για τα λαθρολάγνα ΜΜΕ βέβαια όπως το "Πρώτο Θέμα"   πρόκειται για "δημοσίευμα-ντροπή")
Μία ζοφερή εικόνα για το τι βιώνουν οι Βρετανοί τουρίστες που επιλέγουν την δημοφιλή Κω για τις διακοπές τους σκιαγραφεί σημερινό άρθρο της Daily Mail.
«Μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό νησί λόγω των οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων του, σε ένα «αηδιαστικό κολαστήριο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. 

«Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών», αναφέρει η Daily Mail στο προκλητικό της δημοσίευμα που περιλαμβάνει μαρτυρίες Βρετανών ταξιδιωτών.



Μία από αυτούς τους ταξιδιώτες είναι η Anne Servante, μια νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ η οποία πέρασε μια βδομάδα με τον άντρα της στην Κω. Όπως αναφέρει η ίδια, οι προσδοκίες της για χαλαρωτικές διακοπές στο ελληνικό νησί διαψεύστηκαν: «Καθόμασταν στο εστιατόριο να φάμε και δίπλα στο παράθυρο κάθονταν απένταροι μετανάστες που μας κοιτούσαν συνεχώς», αναφέρει η γυναίκα, που ωστόσο δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται  γιατί βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι εκεί και τι έχουν περάσει.


Περιγράφοντας την εικόνα ως αηδιαστική, η Anne δύσκολα συγκρατεί την οργή της: «Επισκεπτόμαστε το νησί εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Μας αρέσει να τρώμε, να πίνουμε και να χαλαρώνουμε. Όμως φέτος η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Υπάρχει πολύ βρώμα στους δρόμους. Δεν μπορούμε ούτε καν να απολαύσουμε το φαγητό μας».



Ένα άλλο ζευγάρι από το Μπέρμινγχαμ που επισκέφθηκε το νησί φέτος για πρώτη φορά δήλωσε στην Daily Mail ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και η Κως εξακολουθεί να μοιάζει με κέντρο φιλοξενίας μεταναστών, δεν πρόκειται να ξαναπατήσουν εκεί.


«Ξυπόλητα νήπια με βρώμικα ρούχα παίζουν στους δρόμους δίπλα από άνδρες με μουστάκια που ατενίζουν τη θάλασσα κάνοντας σχέδια για τα επόμενα στάδια του ταξιδιού τους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ίσως ακόμα και στη Βρετανία», αναφέρει η εφημερίδα.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι μετανάστες έχουν κατακλύσει τους δρόμους του νησιού περιμένοντας να τους δοθεί η άδεια να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι πιο «ευκατάστατοι» από αυτούς διαμένουν σε τοπικά ξενοδοχεία που χρεώνουν 10-15 ευρώ ανά διανυκτέρευση ενώ άλλοι έχουν εγκατασταθεί σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο στα περίχωρα της πόλης.


Τουλάχιστον 6.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Κω τους τελευταίους μήνες, αναφέρει το άρθρο προσθέτοντας ότι κάθε βράδυ, μεταξύ 3 και 7 τα ξημερώματα, οι παραλίες υποδέχονται νέες αφίξεις.

http://www.protothema.gr/