Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Αφιερωμένο στον Αλέξη Τσίπρα απο ενα πρώην σοσιαλιστή


Ως πρώην σοσιαλιστής και ο ίδιος, έχω το δικαίωμα να αντιλαμβάνομαι πως σκέφτεται ένας σοσιαλιστής.
Σοσιαλιστής είναι κάποιος ο οποίος εξακολουθεί ενώ βρίσκεται στην ηλικία των 30 ετών, να βλέπει τον κόσμο όπως τον έβλεπε όταν ήταν 15 χρονών.
Είναι φυσιολογικό και υγειές για κάποιον που είναι δεκαπέντε χρονών να ονειρεύεται έναν κόσμο όπου όλα θα κινούνται σε πλήρη αρμονία, όλοι θα έχουν την ίδια πλούσια και γεμάτη ευμάρεια ζωή, ανεξαρτήτως γνώσεων, προσόντων, τόπου καταγωγής ή τόπου που ο κάθε ένας έχει την τύχη να ζει.
Κάνω αυτήν την εισαγωγή γιατί το θέμα μου είναι οι μετανάστες και ο τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος, από έναν νέο, όχι δεκαπέντε χρόνων, αλλά σπουδασμένο σύγχρονο τριαντάρη όπως ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν κάποιος να πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να αντέξει αυτές τις ορδές των πεινασμένων όλου του κόσμου που επιθυμούν να έρθουν εδώ;
Ακούω πολλές φορές την ανεύθυνη και απάνθρωποι πρόταση, να τους δώσουμε χαρτιά να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Ευρώπη....
Λες και η Ευρώπη είναι μια δική μας ιδιοκτησία όπου εμείς έχουμε το δικαίωμα να την διαχειριζόμαστε κατά το δοκούν.
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες στον τύπο ότι η Ελβετία, παρόλο που έχει πολύ μικρότερο αριθμό μεταναστών, οι περισσότεροι των οποίων είναι και Ευρωπαίοι, εν τούτοις βάζει φρένο στους Πολωνούς, Τσέχους, Ούγγρους, Λιθουανούς, Εσθονούς , Σλοβάκους, Σλοβένους, που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Ελβετία.
Διαβάζω, ότι η Γαλλία και η Γερμανία μελετούν το ενδεχόμενο επαναφοράς των ελέγχων στα σύνορα τους, λόγο της μεταναστεύσεις.
Τα παραπάνω με κάνουν να αναρωτιέμαι, μήπως η Έλληνες πολιτικοί και Ιδικά οι αριστεροί όπως ο Αλέξης Τσίπρας νομίζουν ότι είναι θεοί και έχουν για όλους τους ανθρώπους λύσεις;
Σε κάθε περίπτωση, και αν ακόμη αυτό νομίζει ο Αλέξης Τσίπρας, θα τον συμβούλευα γρήγορα να αλλάξει γνώμη, πριν προλάβει η χρυσή αυγή να γίνει πλειοψηφία στην βουλή, εκτός και αν αυτό επιδιώκει.
Στην ζωή αγαπητέ πρώην σύντροφε, ούτε είναι όλοι ίσοι, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνουν όλοι ίσοι, αλλά και αν τον θες, δεν θα έπρεπε και να είναι όλοι ίσοι.
Η διαφορετικότητα και η ανισότητα στον κόσμο, είναι η αιτία του νοήματος της ζωής.
Στον πραγματικό κόσμο, στην φύση, στην ζωή, όπου και να κοιτάξεις αγαπητέ Τσίπρα υπάρχουν διαφορές και αυτό δεν είναι αρνητικό, είναι θετικό, αρκεί να σκεφτούμε με λίγη μεγαλοψυχία αποδοχή της αλήθειας και πλουραλισμό.
Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, πρέπει εμείς να βάλουμε φρένο στους μετανάστες στην δική μας πατρίδα, και ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε κουτοπόνηρα ότι θα τους διώξουμε στην αυλή των υπολοίπων της Ευρώπης.
Εξάλλου, δεν μας τιμά αυτή μας η κουτοπονηριά, ως σύγχρονους και υπεύθυνους πολίτες.

Πρώην σοσιαλιστής΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.