Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ;


Αμφιλεγόμενο έγγραφο, το οποίο φέρεται να αποδεικνύει τη χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του κ. Π. Καμμένου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, φέρνει στο φως της ο "Ελεύθερος Τύπος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος φέρεται να έλαβε από τη Β' Διεύθυνση της ΕΥΠ για "προσφερθείσες υπηρεσίες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011" το ποσό των 30.000 ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο της ΕΥΠ όσο και του Πάνου Καμμένου, που διέψευσαν κατηγορηματικά τη γνησιότητα της απόδειξης πληρωμής του υποψήφιου βουλευτή.

Αντίδραση ΕΥΠ...


Εντελώς ψευδές χαρακτηρίζει το δημοσίευμα κορυφαία πηγή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κάνοντας λόγο για πλαστογραφία. Η ηγεσία της ΕΥΠ αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία.

Διαψεύδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε ότι το έγγραφο είναι «χαλκευμένο και κατασκευασμένο» και έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης που δέχεται το κόμμα του, από αυτούς που «τρέμουν την άνοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Ο Πάνος Καμμένος άφησε αιχμές και κατά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος υπήρξε διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου.

Σε επικοινωνία με το protothema.gr, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής, Βασίλης Χήτος, διέψευσε επίσης τη γνησιότητα της απόδειξης και έκανε λόγο για «πολιτικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα» πίσω από το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η είσπραξη του ποσού, που αντιστοιχεί σε 5.000 ευρώ μηνιαίως, έγινε στις 10 Ιανουαρίου του 2012 βάσει της απόδειξης που φέρει τις υπογραφές του διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνου Μπίκα, της αρμόδιας διευθύντριας της ΕΥΠ και βέβαια του δημοσιογράφου, που κατεβαίνει ως υποψήφιος του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες στο νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο" η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς πέρα από το γεγονός ότι η αμοιβή δημοσιογράφου από μυστικά κονδύλια κρατικών υπηρεσιών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με θεμελιώδεις αρχές της δημοσιογραφίας ταυτόχρονα δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα για τον κ. Καμμένο, ο οποίος στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν παύει να διακηρύττει την ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις του πολιτικού συστήματος.  

Η εφημερίδα παρουσιάζει «ντοκουμέντο - βόμβα», όπως το χαρακτηρίζει, για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δημοσιογράφου που κατέρχεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Π. Καμμένου.

«Ο Ελεύθερος Τύπος δημοσίευσε σήμερα έγγραφο της ΕΥΠ με σφραγίδες και υπογραφές. Οι εμπλεκόμενοι ισχυρίζονται ότι το έγγραφο είναι πλαστό. Εμείς απαντούμε ότι η Δικαιοσύνη και η επιστήμη έχουν απεριόριστες δυνατότητες να εξετάσουν την αυθεντικότητα του εγγράφου. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.