Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΞΗΡΟ ΟΙ "ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ".

ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ" ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΠΑΡΤΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟ ΞΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ...ΤΩΡΑ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ "ΑΔΕΙΟΥΧΟΥΣ"(ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΑΖΙΩΤΗ ΜΕΣΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. 
«Καλή τύχη σ' όλους εκείνους που ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους». Αυτή η πρόταση από κείμενο που υπογράφουν έξι αναρχικοί και δημοσιεύθηκε χθες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σήμανε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ.
Α. Ντάλιος, Φ. Χαρίσης και Δ. Πολίτης, οι τρεις από τους έξι που συνυπογράφουν το κείμενο με το οποίο απευθύνουν την προειδοποίηση- απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα.
Την ίδια στιγμή, συνδυαζόμενες πληροφορίες εντείνουν στην Κατεχάκη την ανησυχία για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι αυτήν τη στιγμή συντελούνται σημαντικές διεργασίες στο αντάρτικο πόλης. Στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται σημαντικό ρόλο παίζει και η «εξαφάνιση» του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος είχε πολλές και συχνές επαφές με τους «Πυρήνες» στον Κορυδαλλό.

Το κείμενο το υπογράφουν οι προφυλακισμένοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Δημήτρης Πολίτης, Γρηγόρης Σαραφούδης, Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης, Νίκος Ρωμανός. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και για τις ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα του κειμένου, το οποίο το συσχετίζουν με τα ανοιχτά ενδο-αναρχικά μέτωπα που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να έχουν προκληθεί ρήγματα στον χώρο.
Η προειδοποίηση ? απειλή με την οποία κλείνουν το κείμενό τους οι προφυλακισμένοι αναρχικοί εκτιμάται ότι αφορά προαναγγελία νέου χτυπήματος.
Το κείμενο δημοσιεύθηκε εν όψει της δίκης των ληστών του Βελβεντού, η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Φεβρουαρίου. Οι συντάκτες της επιστολής αναφέρουν για τη δίκη τους: «Κάποιοι από εμάς κατηγορούμαστε για την υπόθεση των σπιτιών στον Βόλο και την Καλλιθέα (Μιχαηλίδης, Ντάλιος, Ρωμανός), για τη συμπλοκή με τα γουρούνια στην Πεύκη (Μιχαηλίδης), ενώ κάποιοι για τις ληστείες της Αγροτικής στο Φιλώτα Φλώρινας (Σαραφούδης, Μιχαηλίδης, Πολίτης, Ντάλιος, Χαρίσης) και της Αγροτικής στο Πυργετό Λάρισας (Σαραφούδης). Δεν θα σχολιάσουμε τίποτα εδώ σχετικά με τις κατηγορίες που μας «βαραίνουν». Ο καθένας από εμάς έχει κάνει τις δικές του επιλογές και χαράξει τη προσωπική του στρατηγική όσον αφορά τη διαχείριση της δίκης τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο».
Ομως, οι αστυνομικοί στέκονται με ιδιαίτερη προσοχή στη δεύτερη παράγραφο που υπογράφουν οι έξι αναρχικοί. «Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ που μας ενώνει δε θα υπονομευτεί από τους διαχωρισμούς που προκύπτουν της νομικής και πολιτικής διαχείρισης της δικής. Με ή χωρίς δικηγόρους, ανάληψη ευθύνης ή μη ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να κοιτάμε ΜΑΖΙ τον ουρανό πίσω από τα τείχη και να δίνουμε ΜΑΖΙ τον αγώνα κόντρα στη σαπίλα του εγκλεισμού. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ Σ' ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ», είναι τα γραφόμενα των ληστών του Βελβεντού. Δείχνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένας δεύτερος πυρήνας στον Κορυδαλλό.

Αν και δηλώνουν αδιάσπαστοι, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ανδρέας Μπουρζούκος, επίσης κατηγορούμενος και προφυλακισμένος για τις ληστείες στο Βελβεντό, δεν υπογράφει το νέο κείμενο, όπως είχε πράξει με παλαιότερες ανακοινώσεις.