Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Συνοριοφύλακες Έβρου: Η Κυβέρνηση μας μετέτρεψε σε σιτιστές, νοσοκόμους, σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες!!!

SOS συνοριοφυλάκων Έβρου για τους λαθρομετανάστες!
Οι συνοριοφύλακες του Έβρου βρίσκονται πλέον σε απόγνωση με την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορα της χώρας και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καταγγέλλοντας εντονότερα από κάθε άλλη φορά την πολιτική αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης που ακολουθείται από την κυβερνητική εξουσία, υποστηρίζοντας ότι "η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε νούμερο ένα προορισμό για όλους τους λαθρομετανάστες της Ασίας και της Αφρικής".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ένωση των συνοριοφυλάκων του νομού Έβρου (Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε.), μόνο τον μήνα Οκτώβριο πέρασαν από τον Έβρο 9.700 μετανάστες, ενώ τονίζουν πως ο αριθμός εισόδου των λαθρομεταναστών έχει περιέλθει πλέον σε μη διαχειρίσιμα νούμερα.
Στην ανακοίνωσή τους οι συνοριοφύλακες καταγγέλουν την πολιτική της κυβέρνησης "που μας μετέτρεψε σε σιτιστές, νοσοκόμους, σταθμάρχες και εκδότες ταυτοτήτων του ενός μηνός για τους λαθρομετανάστες, μιας και την μια ημέρα είσαι λαθρομετανάστης και την επομένη είσαι με άδεια παραμονής  ενός μήνα(που ανανεώνεται επ' άπειρον) έχεις δικαιώματα, αλληλέγγυους και καμία υποχρέωση".
Και συνεχίζουν:
"Οι εικόνες που παρουσιάζουν οι πόλεις και τα χωριά του Έβρου, μόνο ντροπή πλέον μας κάνουν να αισθανόμαστε. Κάτι πρέπει να γίνει για να αντιστραφεί το κλίμα, που μόνο προβλήματα έχει φέρει στον Νομό μας και κατ' επέκταση σε όλη την χώρα.
Κατά την γνώμη μας, το μόνο πλέον που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, είναι η εφαρμογή  μιας πολιτικής που θα αποθαρρύνει τους λαθρομετανάστες να έρθουν στην χώρα μας. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, αν συνεχιστεί η πολιτική-μαγνήτης, που δίνει χαρτιά 30 ημερών ελευθέρας στην Ελλάδα, για όλους τους λαθραία εισερχόμενους.
Θα πρέπει επιτέλους και οι αρμόδιες ευρωπαϊκές επιτροπές να αντιληφθούν ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό.
Πρέπει όλοι οι Αρμόδιοι να καταλάβουν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και να πράξουν το καλύτερο για τον Έβρο και κατ' επέκταση για την χώρα. 
Η Ε.ΣΥ.Φ.Ν.Ε. αναμένει τη λήψη Άμεσων και Δραστικών μέτρων για τον περιορισμό του πρωτοφανούς κύματος παράνομων εισερχόμενων μεταναστών".
Το defencenet.gr έχει τονίσει επανειλημμένα, με πολλές αφορμές που δυστυχώς μάς δίνει συνεχώς η καθημερινότητα, τις επιπτώσεις της ανεπαρκούς πολιτικής βούλησης για την αντιμετώπιση του τεράστιου ζητήματος των λαθρομεταναστών και του συνεπακόλουθου προβλήματος της -ξέφρενης πλέον- εγκληματικότητας...

ΠΗΓΗ : defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.