Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ 2 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ


ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ 5ΘΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Σε ισόβια συν 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας τα 2 αδέλφια από την Αλβανία, 21 και 32 χρονών, που πέρυσι τον Οκτώβριο είχαν ληστέψει και σκοτώσει τον 88χρονο Βασίλη Τσίτουρα στη Βασιλάδα. Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν 
η ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η ληστεία κατά συναυτουργία και η παράνομη είσοδος στη χώρα. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ούτε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Να σημειώσουμε ότι οι 2 δράστες είχαν δουλέψει παλιότερα στα κτήματα του θύματος και γνώριζαν πού έμενε. Γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου μπήκαν στην κουζίνα του η οποία είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο σπίτι, και όταν νωρίς το πρωί ο άτυχος γέροντας πήγε να φτιάξει τον καφέ του, του επιτέθηκαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα, τον φίμωσαν με ταινία και τον χτύπησαν στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον τράβηξαν στο υπόλοιπο σπίτι που το έψαξαν όλο, και αφού βρήκαν 300 ευρώ σηκώθηκαν κι έφυγαν, ρίχνοντας μάλιστα ένα πανί στο πρόσωπο του γέροντα.



Τον άτυχο 88χρονο τον βρήκαν νεκρό μετά από 3 μέρες οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από συγγενείς του, καθώς εκείνος δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Η Αστυνομία δεν άργησε να φτάσει στα ίχνη των δραστών, τους οποίους και συνέλαβε στο σπίτι όπου διέμεναν στην Καλαμάτα. Χθες η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τις μαρτυρίες των αστυνομικών που ερεύνησαν την υπόθεση και δύο ιδιοκτητών ταξί - καθώς οι δράστες για να γυρίσουν από τη Βασιλάδα στην Καλαμάτα μετά το έγκλημα είχαν τηλεφωνήσει σε ένα ταξί και τελικά επιβιβάστηκαν σε άλλο. Κατέθεσαν επίσης συγγενείς και γνωστοί του θύματος.

Στην απολογία του ο νεότερος εκ των δραστών ομολόγησε ότι με τον αδελφό του είχαν φτάσει στο χωριό από νωρίς κι όταν πέρασε η ώρα και νύχτωσε για τα καλά μπήκαν από ένα παράθυρο στην κουζίνα του σπιτιού του ηλικιωμένου, που είναι ξεχωριστή από το υπόλοιπο σπίτι. Εκεί είπε ότι τον περίμεναν και μάλιστα έφτιαξαν 2 κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσει. Μόλις μπήκε ο ηλικιωμένος στην κουζίνα είπε ότι του επιτέθηκαν, τον έριξαν κάτω, και καθώς φώναζε τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Σε ερώτημα της εισαγγελέα Ιωάννας Τσάλη για τα χτυπήματα που είχε το σώμα του 88χρονου, ο νεαρός Αλβανός είπε ότι αυτός τον κρατούσε και ο αδερφός του τον χτύπησε.

«Ξέραμε ότι έμενε μόνος του και ότι είχε λεφτά», ανέφερε. Εξηγώντας γιατί το έκαναν αυτό, είπε ότι είχαν ανάγκη τα χρήματα αλλά δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν. Στο σημείο αυτό η εισαγγελέας του έδειξε φωτογραφίες του θύματος όπως βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος, ρωτώντας τον κατηγορούμενο αν πίστευε ότι μετά από τέτοια χτυπήματα θα μπορούσε ο γέροντας να επιζήσει. Δεν πήρε όμως κάποια απάντηση.

Ο δράστης ανέφερε πως, πριν πάνε στο σπίτι, ο αδελφός του είχε πάρει τηλέφωνο το γέροντα για να βεβαιωθούν ότι είναι εκεί - ενώ είπε πως όταν έφυγαν ζούσε. Ακολούθησε η απολογία του 32χρονου αδελφού του που είπε ότι είχε δουλέψει πριν από 2,5 χρόνια στα κτήματα του γέροντα, ο οποίος μάλιστα κάποιες φορές του είχε δώσει και παραπάνω χρήματα χωρίς να του τα ζητήσει ποτέ πίσω. Αναφερόμενος στις στιγμές της επίθεσης είπε ότι ο γέροντας φώναξε, γι' αυτό και τον χτύπησαν, ενώ ο αδελφός του τον έδεσε με μια ταινία που βρήκε μέσα στο σπίτι. «Δεν είχαμε σκοπό να τον σκοτώσουμε», είπε - αναφέροντας ότι τον έδεσαν και τον χτύπησαν για να μη φωνάξει και τον ακούσουν οι γείτονες. Επίσης είπε ότι πριν φύγουν έβγαλαν τις κουκούλες που φορούσαν, γι' αυτό του έριξαν την πετσέτα στο πρόσωπο.

Για να γυρίσουν στην Καλαμάτα είπε ότι ο ίδιος τηλεφώνησε για να έρθει να τους πάει ταξί, αλλά καθώς καθυστερούσε πήραν ένα άλλο ταξί που πέρασε. Το τηλέφωνό του είπε ότι το πέταξε την επόμενη μέρα στη θάλασσα καθώς δεχόταν κλήσεις από έναν αριθμό που δεν γνώριζε. Ανέφερε πως πίστευαν ότι δεν είχαν σκοτώσει τον ηλικιωμένο και ότι όταν έφυγαν δεν είχε αίματα, γι' αυτό και έμειναν στην Καλαμάτα, ενώ άκουσαν από τα μέσα ενημέρωσης ότι ο γέροντας είχε πεθάνει.
Την πλήρη ενοχή των κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας Ιωάννα Τσάλη. Είπε ότι έδεσαν τον ηλικιωμένο χεροπόδαρα, τον φίμωσαν με ταινία σφιχτά ώστε να μην μπορεί να πάρει αέρα και τον χτύπησαν σε ευπαθή σημεία όπως το κεφάλι, κι έτσι ήταν επόμενο να πεθάνει. Μάλιστα ανέφερε ότι γυρνώντας στην Καλαμάτα οι δράστες συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους, πράγμα που δείχνει ότι δεν είχαν μετανιώσει, ενώ δεν διέφυγαν στη χώρα τους επειδή νόμιζαν ότι δεν είχαν γίνει αντιληπτοί.

Οι δύο κατηγορούμενοι είχαν εμφανιστεί χωρίς δικηγόρο και με απόφαση του δικαστηρίου ορίστηκε η δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας Δήμητρα Χριστοδούλου να τους εκπροσωπήσει. Σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν τις πράξεις τους αλλά δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, και γι' αυτό πήγαν στο σπίτι του 88χρονου χωρίς όπλα και μαχαίρι, ενώ φόρεσαν και κουκούλες για να μην τους αναγνωρίσει. Είπε ακόμη ότι, καθώς τα παράθυρα ήταν ανοιχτά, τον φίμωσαν φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες. «Ο σκοπός τους ήταν ξεκάθαρα η ληστεία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι κατηγορούμενοι δεν περίμεναν πως ο άτυχος ηλικιωμένος θα πεθάνει, γι' αυτό και δεν έφυγαν από την Καλαμάτα.

ΠΗΓΗ : www.trelokouneli.gr

1 σχόλιο:

  1. TI ΦΥΛΑΚΗ;;; ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ,ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.