Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Πρόκληση για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αποτελούν οι αυξήσεις στα επιδόματα που αφορούν στα εκτός έδρας τις οποίες αποφάσισε να δώσει σε υπαλλήλους της η διοίκηση της ΔΕΗ.

Οι αυξήσεις δόθηκαν λίγο μετά τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες ότι θα υπογραφούν νέες συλλογικές συμβάσεις στις ΔΕΚΟ, οι οποίες θα προβλέπουν ψαλίδι στις πρόσθετες παροχές.

Να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι πρόσθετες αποδοχές είναι υψηλότερες από τους βασικούς μισθούς, ενώ οι αυξήσεις που δόθηκαν αγγίζουν και το 72%.

Εν μέσω σκληρής λιτότητας, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συμφώνησαν με τη διοίκηση η αποζημίωση για διατροφή εκτός έδρας να αυξηθεί από 29 στα 50 ευρώ και η διανυκτέρευση από 34 στα 50 ευρώ.

Αλλαγές έγιναν όμως και σε ό,τι αφορά ....
στα χιλιόμετρα, αφού στο εξής αποστολή εκτός έδρας θα θεωρείται αυτή που γίνεται σε απόσταση 110 χλμ. από την έδρα του εργαζόμενου, από 160 χλμ. που ήταν εάν η μετακίνηση γίνεται με ιδιωτικό αυτοκίνητο ή με υπηρεσιακό όχημα και 90 χλμ. από 120 χλμ. εάν η μετακίνηση γίνεται με δημόσιο μεταφορικό μέσο.

Οι αυξήσεις συμφωνήθηκαν δύο μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές, στο πλαίσιο της διαβούλευσης μεταξύ των δυο πλευρών και ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ είχε ζητήσει μείωση των ειδικών επιδομάτων πάνω από 20%, απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού και μεταθέσεις, με δεδομένο ότι η εταιρεία καταγράφει σημαντικές ζημιές που έφτασαν το 2011 τα 150 εκατ. ευρώ.

Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμούν ότι ενέργειες σαν και αυτές τη συγκεκριμένη εποχή ενισχύουν την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα εξακολουθούν και υπάρχουν υπάλληλοι δυο ταχυτήτων που διατηρούν έξτρα προνόμια.

Από την πλευρά της, η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι δέχτηκε τις αυξήσεις προκειμένου να διορθώσει μια αδικία που έγινε το 2010 και επέβαλε εξομοίωση των οδοιπορικών των τεχνικών της ΔΕΗ με των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα η αποζημίωση που έπαιρναν από 158 ευρώ για διατροφή και διανυκτέρευση να γίνει 65 ευρώ.

http://www.megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.