Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΕΞΟΡΓΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α.(ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ Χ.Α...ΑΠΛΟΣ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ  ΜΕΤΡΑ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ...ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΗ ΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Χ.Α...ΙΣΩΣ Η ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΕ ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑ.
iefimerida :Φουρτούνες σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Θέμα εγκυρότητας ορισμένων διατάξεων νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, και είχαν λιγότερες από 151 ψήφους,
ενώ απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς δεν τους δόθηκε ειδική άδεια για να παραστούν στην ψηφοφορία, έθεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην πρώτη της συνέντευξη Τύπου που έδωσε στους δημοσιογράφους, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα κινηθούν διαδικασίες για το θέμα αυτό, η πρόεδρος της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά:
«Προφανώς θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε». Οπως ήταν αναμενόμενο, η κίνηση αυτή προκάλεσε τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κ. Κωνσταντοπούλου ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου.


Η δήλωσή της, η οποία σίγουρα έχει κάποιο σκεπτικό, αφού κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δημοκρατικό ήθος της προέδρου της Βουλής, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Μούδιασε το Μέγαρο Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου φάνηκε μουδιασμένο μετά τις δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου. «Όταν η κυβέρνηση θέλει να ακυρώσει ένα νόμο, θα το κάνει με νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Mega. Και πρόσθεσε πως η κ. Κωνσταντοπούλου «δεν είπε ότι (οι εν λόγω διατάξεις) είναι άκυρες, αλλά να εξεταστεί η εγκυρότητά τους».

Με σφιγμένο ύφος απάντησε σε σχετική ερώτηση του ΣΚΑΪ και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. «Θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί», δήλωσε, μιλώντας στον Αρη Πορτοσάλτε.

«Αδειάζει» τη Ζωή και ο βουλευτής Νίκος Φίλης

Εκ διαμέτρου αντίθετος με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για τα περί ακυρότητας των μνημονιακών ρυθμίσεων λόγω Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Φίλης, μιλώντας στο Star, είπε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα ακυρότητας των νόμων επειδή απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από τις ψηφοφορίες της Βουλής και ότι ούτε τότε που έγιναν αυτές οι ψηφοφορίες, ούτε τώρα, τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιο θέμα.

Ερωτηθείς για το αν το θέμα της Χρυσής Αυγής είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ο κ. Φίλης είπε ότι δεν είναι πρωτεύον, αλλά πρέπει να συζητηθεί.

Μεϊμαράκης για Κωνσταντοπούλου: Μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό

Λάβρος εναντίον της προέδρου της Βουλής εμφανίστηκε ο προκάτοχός της Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε πως με τις επίμαχες δηλώσεις της η κ. Κωνσταντοπούλου μπέρδεψε τον θεσμικό της ρόλο με τον κομματικό.

Μάλιστα, απαντώντας στη νέα πρόεδρο της Βουλής, τόνισε για το θέμα των ψηφοφοριών από τις οποίες απουσίαζαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πως «τα είχαμε ελέγξει». Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης φρόντισε να κάνει και ένα καυστικό σχόλιο για την κυβέρνηση, αλλά και για την κ. Κωνσταντοπούλου, αναφέροντας ειρωνικά πως «με δεδομένο ότι έχουν σταματήσει οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, κάποιος έπρεπε να τον αντικαταστήσει».

«Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να συγκαλέσει Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής»

Κεραυνούς κατά της προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή. Η βουλευτής Σερρών, με αφορμή τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομιμότητας των αποφάσεων που ελήφθησαν εν τη απουσία των εγκλείστων βουλευτών της ΧΑμ είπε: «Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής για να ενημερώσει τους βουλευτές της για τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα».

ΠΑΣΟΚ: Μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει ο τόπος, αποκτήσαμε και ένα ακόμη

Και το ΠΑΣΟΚ, όμως, άσκησε δριμεία κριτική στην πρόεδρο της Βουλής. Σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι η κ. Κωνσταντοπούλου προσέβαλε προκλητικά την Ολομέλεια του Σώματος, στην οποία, πριν από λίγες μόλις ημέρες, τοποθετήθηκαν τα κόμματα (συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ ) και οι βουλευτές, σε σχέση με το ζήτημα της συμμετοχής σε όλες τις συνεδριάσεις και όλες τις ψηφοφορίες των προσωρινά κρατουμένων βουλευτών της ΧΑ, κατά τρόπο σαφώς διαφορετικό από την άποψή της.

Καταλογίζει στην πρόεδρο της Βουλής απογοητευτική άγνοια των ισχυόντων συνταγματικών κανόνων ως προς τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τεθούν στην ελληνική έννομη τάξη ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής τυπικής συνταγματικότητας, δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατικής τάξης, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πλέον προφανές ότι έχει ως πρώτη προτεραιότητά της την αλλαγή της στάσης της Βουλής ως προς την αντιμετώπιση της ΧΑ.

Επίσης, κατηγορεί την κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη διάκριση των εξουσιών όχι μόνο σε σχέση με τη Δικαιοσύνη, αλλά και σε σχέση με την κυβέρνηση. Και λέει ότι ανάλωσε μεγάλο μέρος της συνέντευξής της σε «πρωτοβουλίες» της σχετικές με τη διαχείριση του δημοσίου χρέους, δηλαδή σε ζητήματα που ανήκουν στη σφαίρα της αρμοδιότητας της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «μέσα στα τόσα προβλήματα που έχει ο τόπος, αποκτήσαμε και ένα ακόμη. Μια πρόεδρο της Βουλής που είναι αποφασισμένη, αντί να λειτουργεί ως παράγοντας θεσμικής ηπιότητας και συναίνεσης, να λειτουργεί ως πρόξενος σύγκρουσης και έντασης. Ποιος δεν είχε δει τους οιωνούς;».

Πυρά και από τον Περισσό

Την έντονη αντίδραση και του ΚΚΕ προκάλεσαν οι νέοι... κανόνες της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το modus vivendi εντός του Κοινοβουλίου. Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει πως «οι θέσεις που διατύπωσε η πρόεδρος της Βουλής για το ζήτημα που αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τις ψηφοφορίες στη Βουλή δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και καλλιεργούν ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Οι θέσεις αυτές ευνοούν γενικότερα επικίνδυνους σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση να σταματήσει το κρυφτούλι πίσω από τους αποκαλούμενους "ανεξάρτητους θεσμικούς ρόλους" και να τοποθετηθεί καθαρά».

«Θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του Σώματος»

Και το Ποτάμι αντέδρασε στα λεγόμενα της κ. Κωνσταντοπούλου, υποστηρίζοντας πως θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του σώματος.

Η ανακοίνωση του Ποταμιού αναφέρει: «H πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή τη φορά έθεσε ζήτημα συνταγματικότητας των νόμων που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη Βουλή. Από την τοποθέτησή της αυτή προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

- Από πότε η πρόεδρος της Βουλής ασκεί αρμοδιότητες συνταγματικού δικαστή, που κρίνει και την αντισυνταγματικότητα των νόμων;

- Πώς είναι δυνατόν και με ποια αρμοδιότητα η πρόεδρος της παρούσας Βουλής θα κρίνει τη νομιμότητα του νομοθετικού έργου της προηγούμενης Βουλής;

Ακούσαμε επίσης την κυρία Κωνσταντοπούλου να εξαγγέλλει τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.

Η σύσταση, όμως, Εξεταστικών Επιτροπών ή Επιτροπών για τη μελέτη εθνικών ή γενικότερου ενδιαφέροντος ζητημάτων απαιτεί απόφαση της Βουλής μέσω προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Εκτός αν η πολυπράγμων πρόεδρος της Βουλής θεωρεί εαυτήν αρμόδια να αποφασίζει για λογαριασμό του Σώματος».

Χρυσή Αυγή :
Σύμφωνη με το Σύνταγμα η τοποθέτηση της Προέδρου της Βουλής για τους νόμους που πέρασαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής
Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά.