Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Όταν φαντασιωνεσαι ότι εισαι Ναπολεων, τοτε πρεπει να περιμενεις και το Βατερλω σου...




Επειδή τα γεγονότα τρέχουν, να σας ενημερώσω εδώ ότι από τον Λαϊκό Συνδεσμο ζητήθηκε επανακαταμέτρηση των ψήφων του, σε όλη την επικράτεια.
Δεν έχω ιδέα αν έχει ξανασυμβει αυτό και τι μπορεί να βγάλει στο τελος.
Καθότι μπορεί να αποδειχθεί ότι η Χρυσή Αυγή δικαιούται άλλο ένα 0,3-0,5%, που ενδεχομένως να σημαινει οτι πρεπει να λαβει εδρες στη βουλη, μπορεί όμως και να αποδειχθει ότι τα ποσστα της ειναι ακομα λιγοτερα!

Κι αναρωτιέμαι, ρε γαμώτο;
Μπορεί κανείς να πιστεύει στα σοβαρά ότι η διαφορά μισής ή και μίας ποσοστιαίας μονάδας, αλλάζει την ουσια των γεγονότων;


Δηλαδή, αν τελικώς ο Λαϊκος Συνδεσμος καταγραψει ποσοστο 3,00001% και μπει στη βουλη, εχει καμια διαφροα απο το 2,9999% που θα τον αφηνε απεξω.
Διαφορα ουσιας εννοω - οχι το αν θα βολευτουν 10 ανθρωποι...

Τωρα βεβαια θα μου πεις, οτι το να μεινει στην αποξω, εχει αμεσα και δυστυχως ολεθρια αποτελεσματα, στον οικονομικο τομεα κυριως.
Κι αυτο διοτι οσα χρηματα διεθετε το κομμα για τις αναγκες του, τα εβρισκε απο τους μισθους των βουκετων του. Οταν δεν θα υπαρχουν  βουλευτες, ποιος θα πλερωνει το μαρμαρο;
Κι αμεσως-αμεσως τιθεται σε κινδυνο η λειτουργια ολων των Τοπικων Οργανωσεων, πραγμα που οντως ειναι πολυ σοβαρο.

Απ την αλλη, μπορει μεν η Χρυση Αυγη να χασει  την κυρια πηγη εσοδων της, αλλά να ξαναβρει την κυρια πηγη της δυναμης της, που ηταν η επαφη με τον λαουτζικο. Με ολους εμας δηλαδή, του πασχοντες και υπό αντικατάσταση Ελληνες.
Μια επαφη που δυστυχως οι χρυσαυγιτες την απωλεσαν καπου αναμεσα στα βουλευτικα τους καθηκοντα και στην αλαζονεια της εξουσιας.

Ωστοσο, ειτε της αποδοθουν οι "κλεμενες" ψηφοι και μπει στη βουλη, ειτε της αφαιρεθουν και αλλοι [μην το θεωρειτε διολου απιθανο] δεν αλλαζει τιποτα στο γεγονός ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος έχασε μεσα στα τελευταια 5 χρονια κοντά 500.000 ψηφοφόρους [μετρώντας απο το μεγιστο ποσοστο της, των 9,5% των ευρωεκλογων του 2014]
Το θανάσιμο ερώτημα συνεπώς που τίθεται από όλους τους σώφρονες Έλληνες [εθνικιστές ή μη] είναι το γιατί συνεβη αυτό;

Γιατί ρε γαμώτο η ναυαρχίδα του ελληνικού νεοεθνικισμού, που δεν είχε και σοβαρό ανταγωνιστή όλα αυτά τα χρόνια, κατέρρευσε τόσο τραγικά και τόσο αναπάντεχα;

Κατά πάσαν πιθανότητα, οι αιτίες αποτελουν ένα σύμπλοκο, που απαρτίζεται τόσο από εξωγενείς παράγοντες, από κοινωνικοπολιτικές διαδικασίες δηλαδή για τις οποίες δεν ευθύνεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, αλλά και από σοβαρότατα πολιτικά ατοπήματα, σφάλματα και άστοχες επιλογές, για τα οποία την ευθύνη, την έχει ακέραια ο κ. Μιχαλολιακος.
Διότι, όταν κουμαντάρεις ένα κόμμα, ως Πατριάρχης και ως απόλυτος Κυρίαρχος, τότε μοιραία φορτώνεσαι και το σύνολο της ευθύνης,
Και για τη Νικη και για την Ηττα....    


Όταν φαντασιωνεσαι ότι εισαι Ναπολεων, τοτε πρεπει να περιμενεις και το Βατερλω σου...

Εδω θα ασχοληθώ μονο με τους εξωγενείς παράγοντες, που συνεβαλαν στην κατάρρευση της Χρυσης Αυγης και στο κλεισιμο του Α΄ κύκλου της ιστορικου τους ρολου [ευχομαι να υπαρξει και δευτερος...]

Καταρχήν έχουμε την λεγόμενη "θεωρία της αγανάκτησης", που θεωρητικα ερμηνεύει ένα μερος της πτωσης.
Συμφωνα με τη θεωρια αυτη, η Χρυση Αυγη [όπως και άλλα αντισυστημικα κομματα σε ολο τον κοσμο] εισεπραξε αρχικα ενα μερος της αγανακτησης του κοσμακη, απο τα σκληρα μετρα της κρισης, του Α΄ μνημονιου.
Ανθρωποι που εβλεπαν τις δουλειες τους, το μελλον τους και τις προδοκιες τους να καταρρεουν, ανθρωποι που βρισκονταν πλεον στο χειλος της αυτοκτονιας, ανθρωποι που εψαχναν στα σκουπιδια για ενα μισοφαγωμενο σαντουιτς, ψηφισαν τους χρυσαυγιτες, για να εισελθουν στα κυνοβουλια και να ριξουν καμια φαπα.

Τα ποσοστα δηλαδη της  ταξεως του 7% που επαιρνε η Χρυση Αυγη, στις προηγουμενες εκλογικες αναμετρησεις, δεν αντικατοπτριζαν αποφασισμένους και ζυγισμένους εθνικιστες, που ηξεραν καλα τι ψηφιζουν και γιατι το ψηφιζουν αλλα τους απογοητευμενους των μνημονιων, που δεν ειχαν τη δυναμη να βρισουν ή να χαστουκισουν τους δημιους τους και το ανεθεταν ευχαριστως στους ατρομητους χρυσαυγιτες της πρωτης περιοδου.
'Οταν ομως η κριση, η ακραια φτωχεια, η απογοητευση ή η απελπισια των μνημονιων αρχισαν σιγα-σιγα να φθινουν [οχι επειδη τα πραγματα εγιναν καλυτερα αλλα επειδη ο κοσμακης συνηθισε τη μιζερια του] τοτε αυτα τα ποσοστα των "αγανακτισμενων" μεταφερθηκαν σε αλλα, καθεστωτικα κομματα.

Η θεωρια αυτη εξηγει σιγουρα το γιατί χάθηκε ενα σεβαστό ποσοστό ψηφοφόρων, από το 2012 μεχρι σημερα, ωστοσο δεν εξηγει, το γιατι ο Λαϊκός Συνδεσμος απεδειχθη ανικανος να προσελκυσει νεους ψηφοφορους, ποιυ θα τον ψηφιζαν για τις ιδεες τους, οχι για τις σφαλιαρες που τυχόν θα μοίραζε...    
  
Μία δεύτερη αιτιολόγηση των χαμένων ψηφοφόρων, εστιάζεται στην προπαγάνδα του: "να ψηφίσω τον Μητσοτάκη, για να φυγει ο Τσιπρας"
[Διαβασε και το κείμενο: "Το σοφισμα του να φυγει ο κακος για να ερθει ο καλος"] 
Το συγκεκριμενο σοφισμα, που ετεθη πολυ έξυπνα ως "δίλημμα επιβίωσης" στους μισοτρελαμένους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, φαίνεται πραγματι ότι έπιασε, στερώντας ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων, όχι μόνο από τη Χρυση Αυγη αλλά από όλα τα μικρά πατριωτικά κόμματα.
Ίσως μαλιστα ηταν και η κυρια ερμηνεια του γιατί χάθηκε τουλάχιστον μιάμιση ποσοστιαία μονάδα ακόμα, από το 4,9% των ευρωεκλογών, μόλις ένα μήνα μετά!

Το ποπολο εσύρθη να δώκει ψήφο στον κ. Μητσοτάκη, από το φόβο μπας και ξαναβγει ο τσιπρας και ακομα χειροτερα, απο τον φοβο μηπως και γινουν νεες εκλογες τον δεκαπενταυγουστο [πραγμα που ο Ελληνας το εχει χειροτερο και απο το να παει στον οδοντογιατρο!] 
Ωστοσο και εδω μενει αναπαντητο το θανασιμο ερωτημα του γιατι χαθηκαν τοσοι ψηφοι, απο το 2014 μεχρι το 2019, που προφανως η απωλεια αυτη συνεβη σταδιακα, μεσα σε αυτα τα χρονια και οχι μολις τις παραμονες των εθνικων εκλογων του 2019, οπου ετεθη και το διλημμα: "Μητσοτακης ή ακυβερνησια"

Μια τριτη αιτία, που επικαλούνται πολλοί, είναι η εμφανιση των λεγομενων κομματων-αναχωματων, που δημιουργηθηκαν για να διαμοιραστει η πιττα των Ελληνων νεοεθνικιστων.
Ενα τετοιο κομμα παραδειγματος χαριν, οι πούροι χρυσαυγιτες θεωρουν οτι ειναι το κομμα του κ. Βελοπουλου.
Ωστοσο και οπως δειχνουν οι στατιστικες ερευνες, η Ελληνκη Λυση δεν "τραβηξε"  τοσους πολλους ψηφοφορους απο τη Χρυση Αυγη, ωστε να δικαιολογει την καταρρευση της [τους περισσοτερους τους πηρε απο τα κομματα των κ.κ. Λεβεντη και Καμένου]
Κι από την άλλη, ποιος είπε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει ντε και καλά να έχει το μονοπώλιο του νεοεθνικισμού, εν Ελλάδι;

Να απαιτείς να μην υπάρχουν άλλα νεοεθνικιστικά κόμματα και αν δημιουργηθούν να τα καγηγορείς απαραιτήτως ως αναχωματα [όχι ότι δεν υπαρχει κι αυτό] είναι σαν να διαθετεις σουβλατζιδικο στην πλατεια και να απαιτεις να μην ανοιξει άλλο!
Ωστοσο το χρεος ενος σωστου επιχειρηματια δεν ειναι να κλεισει τους διπλανους του στην πιατσα [γιατι τοτε θα χαλασει και η πιατσα] αλλα να καμει ότι ειναι δυνατον, προκειμενου να αυξηθεί η πίτα της συνολικης πελατείας, απο την οποια θα ζουν και αυτος και οι διπλανοι του.




Εν πάση περιπτώσει, δεν χωράει αμφιβολία ότι και οι τρεις εξωγενείς αιτίες που προανέφερα, σε συνδυασμό, ασφαλώς αφαίρεσαν ένα μεγαλο ποσοστο των ψηφοφορων της Χρυσης Αυγης.
Απ την άλλη έχει σημασία να παρατηρήσουμε εδώ ότι η εκλογικη πτωση του Λαϊκου Συνδεσμου, κακως νομιζουμε οτι συνεβη εντελώς αξαφνα και απροειδοποιητα.

Η καταρρευση των εκλογικων ποσοστων της Χρυσης Αυγης δεν έγινε διόλου αναπάντεχα.
Ακομα κι εμεις οι μπλογκερς, προειδοποιουσαμε εμεσως, για το κακό [αλλά μας έγατψαν κανονικα στ αρχιδια τους, οπως μας γραφουν  και τωρα] 
Απλως μεσολαβησε ενα πολυ μεγαλο διαστημα [για τα ελληνικα δεδομενα] εκλογικης απραξιας [η κυβερνηση συριζα ηταν η πρωτη που κρατησε τετραετια] και ετσι δεν ειχαμε σωστη εικονα των υπογειων διεργασιων που συνεβαιναν στις μαζες.   
 
Η πτωση της Χρυσης Αυγης ήταν και αναμενόμενη [από όσους παρακολουθουσαν συστηματικα την πορεια της] και αναπότρεπτη, τοσο εξαιτιας των εξωγενων παραγοντων που ναφερω εδω, οσο και εξαιτιας των σοβαροτατων πολιτικων σφαλματων της ηγεσιας της, που θα τα αναλυσουμε στο επομενο κειμενο.
Εδω βεβαίως θα μπορουσε να παρατηρησει ενας προσεκτικος αναγνωστης, οτι ακομα και οι δημοσκοπικες εταιρειες, δεν ειχαν προβλεψει διολου αυτη την πτωση, αντιθετως εδιναν πριν τις ευρωεκλογες ποσοστα μεγαλυτερα απο οσα πηρε η Χρυση Αυγη [κατι που συνεβη για πρωτη φορα!]
Κι αυτό βεβαίως είναι αληθεια, ειδικα στη μαχη της Αθηνας, όπου επιστρατεύτηκαν ακόμα και οι εταιρειες στοιχημάτων, για να πεισουν το ποπολο οτι ο κ. Κασιδιαρης οδευε ολοταχώς προς τη δευτερη θεση.

Ε λοιπον εδώ η Χρυση Αυγη έπεσε στην προβοκατόρικη παγίδα ενός [κατα τη γνωμη μου] διεθνους σχεδιου αποπροσανατολισμου και κατατρομοκρατησης της ευρωπαϊκης κοινης γνωμης, εν οψει των ευρωεκλογων. Οι προσεκτικοι παρατηρητες θα ξερουν φυσικα οτι σε ολη την Ευρωπη οι δημοσκοπησεις εδειχναν ανεβασμενα τα εθνικστικα κινηματα, προκειμενου να κατατρομοκρατησουν τους πολιτες, οτι ερχονται οι φασιστες και οι ακροδεξιοι.
Πραγμα που τελικα δεν συνεβη - ή τουλαχιστον δεν συνεβη στον βαθμό που προεβλεπαν οι δημοσκοπησεις.
Αυτά τα αναλύουμε διεξοδικά στο κειμενο: "Μια θεωρία δημοσκοπικης συνωμοσίας"  που μπορειτε να διαβασετε.

Πέραν όμως αυτών των εξωγενών παραγόντων, υπήρξαν και καποιες ακόμα εξελικτικές κοινωνικες διαδικασιες, που συνεβαλαν στην απωλεια χρυσαυγιτων ψηφοφορων.
Πολλοί θεωρούν ως τέτοια αρνητικη συγκυρια την νοθεια του ελληνικου αιματος απο μεικτους γαμους με αλλαδαπες/ους, καθώς και τις αθρόες ελληνοποιήσεις αλβανοκογκολέζων, που έγιναν επι συριζα.
Ωστόσο αυτή η εκτίμηση μου φαίνεται εντελώς ανυπόστατη.

Προφανώς έχει συμβεί ευρύρατης έκτασης νόθευση της ελληνικης φυλης και μεσω των ελληνοποιησεων αλλα προπαντος  μεσω των μεικτων γαμων. Αυτοί όμως οι ημίαιμοι ή εντελώς αλλοδαποί ψηφοφόροι, δεν ψήφισαν ποτέ τους Χρυση Αυγή, ώστε να την εγκαταλειψου καποια στιγμη!
Και ναι μεν η φυλετικη αλλοιωση του πληθυσμου της Ισλαμογρεκιας μπορει να ερμηνευσει κατα ενα μερος γιατι δεν αυξηθηκαν οσο θα επρεπε οι ψηφοι του Λαϊκου Συνδέσμου [που  υπό αλλες συνθηκες ισως να εφτανε και το 20%] αλλα δεν μπορει να ερμηνευσει την απωλεια των ηδη υπαρχοντων ψηφοφόρων.
Δεν φανταζομαι δηλαδη να υπηρχε ημιαιμος ελληνοποιημενος γραικύλος, που να ψηφισε τη Χρυση Αυγη το 2014 και να την  εγκατελειψε το 2019!
Προφανώς αυτούς τους ψηφοφόρους δεν τους ειχε ποτέ, για να κινδυνευει να τους χασει...

Τέλος, σημαντικό ρόλο στην πτώση των ποσοστών της Χρυσης Αυγης, διαδραματίζουν και δύο ακόμα εξωγενείς παράγοντες.
Πρώτον, η προϊούσα μεταναστολαγνικη και ισλαμοκαυλική υστερία του ελληνόφωνου γραικύλου [η οποία όσο πάει και αυξάνεται, παρά την έξαρση της εγκληματικότητας]
Δεύτερον, η απίστευτα κοντή μνήμη του ελληνόφωνου ισλαμογραικύλου, όσον αφορά τα σχέδια της εθνικης προδοσίας.
Ακόμα και ένα Γιαπωνέζος παρατηρητής, θα περίμενε να υπάρχει τεράστια αντίδραση για την προδοσια της Μακεδονίας, τουλαχιστον στη Βορεια Ελλαδα, κρινοντας μαλιστα απο τον ογκο και τον παλμο των συλλαλητηριων.
Τριχες!

Την ελαχιστη αυτη αντιδραση τελικα την εισεπραξε ο κ. Βελοπουλος, ισως λογω καταγωγης, ισως και λογω του οτι, στη Βορειο Ελλαδα, ειναι πολυ πιο ισχυρη η επιρροη του ορθοδοξου κληρου.     
Και ενω κανονικα θα επρεπε η Χρυση Αυγη να εισπραξει τουλαχιστον 200.000 επιπλεον ψηφους στη Βορειο Ελλαδα, εισεπραξε μαλλον μια παγερη αποδοκιμασια!

Σημειωνω εδώ και αυτό για το οποίο με κάκισαν κάποιοι φιλοι χρυσαυγίτες, ότι το πρωτάθλημα που πηρε ο ΠΑΟΚ επι ημερων συριζα, μετρησε ισως πιο πολυ στα πολιτικα κριτηρια των βορειοελλαδτων, από ότι η παραδοση της Μακεδονιας!
Λυπάμαι, αλλά άλλο πραγμα να εισαι φιλαθλος του ΠΑΟΚ και να στηριζεις την ομαδα σου [θεμιτό] και αλλο πραγμα η πολιτκη αναλυση. 

Και μιας και μιλησαμε ηδη για ορθοδοξία και παπάδες, να αναφέρω ότι πολυ πιθανόν να αποτελεί άλλον ένα εξωγενή παράγοντα, το γεγονός ότι οι λεγόμενοι "οικουμενιστές", που έχουν το πανω χέρι στην ιεραρχία, πολεμούν λυσαλέα τη Χρυσή Αυγή, ίσως επειδή στρέφεται εναντίον των μελαμψών επιβητόρων που ενδημουν στα στεκια του "περιεργου ερωτα" και που αποτελουν παραδοσιακα εναν προνομιακο χωρο "αγαπης" για το χριστιανικο παπαδαριο. Και μην παει ο νους σας στο πονηρο...
Εννοω οτι οι χριστιανοι παπαδες "αγαπουν"  τους καημενους τους προσφυγες, επειδη ειναι αδυναμοι και θελουν να τους βοηθησουν [απο χριστιανικο καθηκον, εννοειται...]
Ωστοσο έχει σημασία και η αδυναμία της Χρυσης Αυγης [παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του Γενικου Γραματεα της] να πεισει τους ορθοδοξους Ελληνες οτι ειναι στο πλευρο τους.
Αυτο ομως δεν το θεωρω εξωγενη παραγοντα αλλα σοβαρο πολιτικο σφαλμα της ηγεσιας της Χρυσης Αυγης και θα το αναλυσω περαιτερω, στο επομενο κειμενο.  

Τέλος να σταθω λιγακι και στο γνωστό ζήτημα του αποκλεισμού του Λαϊκου Συνδεσμου, απο τα καθεστωτικα ΜΜΕ, το οποιο πολλοι το θεωρον ιδιαιτερα σημαντικο

Και ναι μεν το εμπαργκο του καθεστωτος, μπορει να ευθυνεται τα τα μεγιστα για το οτι η Χρυση Αυγη. δεν αγγιξε ποτε ποσοστα του 20% [που κατα τη γνωμη του θα ηταν εφικτο, με καλη παρουσα στα ΜΜΕ] αλλα δεν ευθυνεται για την απωλεια των ηδη υπαρκτων ψηφοφορων της.
Το εμπαργκο αλλωστε ίσχυε και το 2014, οπου ο Λαϊκος Συνδεσμος άγγιξε το 10% [κι αν δεν τo ξεπερασε, θα επρεπε να ρωτησουμε τη Singular Logik] συνεπώς δεν μπορουμε να ριξουμε εκει τα βαρη για το ότι σε ενα μηνα μεσα [απο ευρωεκλογες ως εθνικες εκλογες] την κοπανησαν περιπου 90.000 ψηφοφοροι! 
  
Αυτοί λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι οι εξωγενείς παράγοντες που συνεβαλαν στην πτώση της Χρυσης Αυγης αλλα δεν είναι οι μοναδικοί.
Στην πραγματικότητα και παρά την όντως σημαντικη επιρροη αυτων των εξωγενων παραγοντων, για τους οποιους δεν ευθυνονται φυσικα τα ηγετικα στελεχη της, υπήρξαν και μοιραία πολιτικά σφάλματα από την ίδια την ηγεσία της.

Θα έλεγα μαλιστα ότι τα σφαλματα αυτά, από την ημερα που αποφυλακίστηκε ο κ. Μιχαλολιάκος και συνεχώς μέχρι σημερα, ησαν τοσο κραυγαλεα και τοσο χοντρα, ώστε να μιλάμε για μια πορεία της Χρυσης Αυγης, προς την αυτοκαταστροφή.

Κι επειδη συνεχίζεται ακριβως η ίδια τακτικη, είτε μπει είτε δεν μπει τελικά στο βουλη, το λαϊκό κίνημα που πολλοί αγαπήσαμε [και στηρίξαμε] η μοίρα του είναι προδιαγεγραμμένη.
Και ξέρετε ασφαλώς ότι ο αργός θάνατος είναι συνήθως χειρότερος και πιο επώδυνος από ένα γρήγορο, αξιοπρεπή και έντιμο τέλος...

Η συνεχεια  στο κείμενο: "Τα πολιτικά σφάλματα του κ. Μιχαλολιάκου", που θα δημοσιευθεί λίαν προσεχώς... 
[Ώστε να μου κόψουν την καλημερα και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες...]
Πηγη : 
http://panusis.blogspot.com/2019/07/blog-post_9.html

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΑΚΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΕΚΟΥΣΙΑ ΛΑΘΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 2012 – 2019 Μέρος 5ο
    Λακωνία 2014: ΧΑ 15,45%, σύριζα 19.52%.
    Λακωνία 2019 (εὐρωεκλογές): ΧΑ 6,41% καὶ σύριζα 16,80%. Ὁ Σύριζα σοῦ πετᾶ λευκὴ πετσέτα κι ἐσὺ τὸ κάστρο σου ἀντὶ νὰ τὸ κάνῃς ἀνάκτορο τὸ γκρεμίζεις. Παραγκωνίζεις τὸν Δημακόγιαννη… Πόσο μποῦφος μπορεῖς νὰ εἶσαι; Ὅταν στὴν Λακωνία κατεβαίνει μία ἀπίστευτη τύπισσα ποὺ σοῦ δίνει τὴν ἐντύπωσιν ὅτι εἶναι τσατσὰ καὶ ἀποκλείῃς τὸν Δημακόγιαννη, πρέπει νὰ εἶσαι ἢ βλῆμα ἢ βαλτός. Φτάσαμε στὸ ντροπιαστικὸ 3,64% τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν καὶ τὸ πατσὸκ μᾶς γλέντησε μὲ 14,39%!!!! Ποῦ, στὴν Λακωνία!
    ΥΠΟΘΕΣΙΣ ΘΑΝΟΥ Λένε πολλοὶ ὅτι ἡ ΧΑ στήριξε τὴν ὑποψηφιότητα Θάνου μὲ ἀντάλλαγμα τὴν ἀθώωσιν της στὰ δικαστήρια. Ἂν ὄντως συνέβη αὐτὸ τὸ πρᾶγμα, τότε κὺρ-Νίκο εἶσαι καὶ βλάκας καὶ ἀναξιοπρεπής. Ἀναξιοπρεπὴς διότι στηρίζεις τοὺς διῶκτες σου (ὁ σύριζα τί εἶναι, φίλοι μας;) καὶ βλάκας, γιατὶ δίνεις χωρὶς νὰ πάρῃς.
    Μοναδική σου ἐλπίδα κὺρ-Νίκο γιὰ νὰ μὴν πειράξουν τὴν ΧΑ κι ἐσένα προσωπικῶς ἦταν νὰ τὴν κρατήσῃς ἐπαναστατική, μὲ κόσμο στὶς ἐπάλξεις. Ὅταν ἤσουν στὸν Κορυδαλλὸ ἡ ΧΑ ἔπαιρνε 9.39%. Ποιὸς θὰ τολμοῦσε ἀργότερα νὰ χώσῃ στὴν ψειροῦ τὸ 10% τῶν Ἑλλήνων; Οὔτε κατὰ διάνοια, θὰ πέφτανε τὰ τσιμέντα. Φρόντισες ὅμως νὰ πιαστῇς κορόϊδο-χοντρός.
    Ἂν σὲ ἀθώωναν πρῶτα, θὰ εἶχε λογικὴ (ἀλλὰ ὄχι ἠθικὴ) νὰ τὰ βρῇς μαζύ τους καὶ νὰ τοὺς κάνῃς κι ἐσὺ ἕνα «δωράκι». Τώρα, κρέμεσαι ἀπὸ τοὺς ὄρχεις των, διότι αὐτοὶ διαθέτουν καὶ τὸ μαχαίρι καὶ τὸ καρπούζι. Ἀπὸ τὸ ἀποτέλεσμα τῆς δίκης θὰ τὰ καταλάβουμε ὅλα. Ἂν ἀθωωθῇς μαζὺ μὲ 10-20 ἄτομα καὶ ἡ ὑπόλοιπος μάζα πάῃ μέσα, τότε κὺρ-Νικόλα εἶσαι στὸ κόλπο. Ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) ἢ καταδικαστῆτε ὅλοι, τότε εἶσαι ἐντάξει. Ἐγὼ προσωπικῶς θὰ στηρίξω τὴν ΧΑ μέχρι καὶ τὴν δίκη, ὅπως ἔκανα ἀδιάλειπτα καὶ στὶς ἐκλογές. Νὰ ξέρῃς ὅμως ὅτι ἀκόμη καὶ ἂν ἀθωωθῆτε ὅλοι (πλὴν Ρουπακιᾶ) οἱ δρόμοι μας χωρίζουν, γιατὶ ἁπλῶς παληκάρια… δὲν κάνετε, ἂν δὲν ἀλλάξετε βιολί.
    Τελειώνοντας τὴν κριτική μου στὴν ΧΑ θέλω νὰ πῷ ὅτι δὲν ξεχνῶ καὶ οὔτε σβήνω ὅ,τι καλὸ ἔκανε ὅλα αὐτὰ τὰ χρόνια στὸν ἑλληνικὸ λαό. Ἦταν ἡ μόνη ὑπολογίσιμη φωνὴ ἀντιστάσεως στὰ χρόνια τῶν μνημονίων καὶ τῆς μεταναστολαγνείας, ὁ μόνος ἀντίπαλος ποὺ ἔτρεμε τὸ σάπιο σύστημα.
    Μέσα ἀπὸ τὴν ΧΑ γνώρισα πολλοὺς ἀξιόλογους ἀνθρώπους ποὺ στὴν πλειοψηφία των ἀπεχώρησαν ἀπὸ τὶς δράσεις τῆς ΧΑ σὺν τῷ χρόνῳ. Ἀρκετοί, ὅπως ἐγώ, τὴν ὑποστηρίξαμε στὶς ἐκλογές, ἄλλοι τῆς γύρισαν τὴν πλάτη δίχως νὰ ψηφίσουν ἄλλο κόμμα.
    Προσωπικῶς, θὰ τὴν ὑποστηρίξω μέχρι τὴν τελικὴν ἀθώωσίν της. Μέχρι τότε, δὲν θὰ τὴν ἐγκαταλείψω, ἂν καὶ δὲν ἤμουν ποτὲ οὔτε μέλος οὔτε κομματικὸς στέλεχός της. Ὑπῆρξα ὑποστηρικτὴς καὶ ψηφοφόρος της σὲ καιροὺς ποὺ ἡ δήλωσις καὶ μόνον «ψηφίζω ΧΑ» σὲ δημόσιον χῶρον ἀρκοῦσε γιὰ νὰ στραγγαλιστῇς ἐπαγγελματικῶς καὶ νὰ στιγματιστῇς κοινωνικῶς.
    Καὶ φυσικὰ συμμετεῖχα σὲ πάμπολλες ἐκδηλώσεις διαμαρτυρίας καὶ συμπαραστάσεως σὲ φυλακὲς Κορυδαλλοῦ, ΓΑΔΑ καὶ Εὐελπίδων γιὰ τοὺς ἄδικους διωγμοὺς ποὺ ὑπέστη. Ἀκριβῶς ἐπειδὴ προσέφερα χρόνο, ἐνέργεια, χρῆμα (καὶ ἄλλοι συμπατριῶτες πολὺ περισσότερα ἀπ’ ὅ,τι πρόσφερα ἐγὼ στὴν ΧΑ), ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν θέλω νὰ σβήσῃ τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα στὴν Ἑλλάδα, ἀκριβῶς ἐπειδὴ δὲν χρωστῶ τίποτε στὴν ΧΑ, κάνω αὐτὴν τὴν κριτικὴ ὑπὸ τὴν δική μου ὀπτικὴ γωνία καὶ ἀντιληπτικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.