Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ζαν Μαρί Λε Πεν-Η τελευταία ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο: “Βουλευτές που παραμένετε τυφλοί, κωφοί και μουγκοί, οι απόγονοί σας θα σας καταριούνται!”

Τον ακολούθησα πολιτικά από το 1988, όταν, στα 18 μου, αποφάσισα να γραφτώ στον Κύκλο των Φίλων του.
Λίγο καιρό πριν, συμμετείχα στην υποδοχή του και τον συνόδευσα στο ιστορικό ταξίδι του στην Αθήνα.
DIMOPOULOU-LEPEN
Τριάντα χρόνια μετά, μου έκανε την τιμή να με δεχθεί στο σπίτι του στα περίχωρα του Παρισιού. Στην πολύωρη συζήτησή μας, μου μίλησε για τους κινδύνους της λαθρομετανάστευσης αλλά και για την αγάπη του για την Ελλάδα, τα ταξίδια του, τον Αλφειό και τον Παρθενώνα.
Εκείνη η αποκλειστική συνέντευξη έκανε σάλο στα Γαλλικά ΜΜΕ. Ο Λεπέν συνομιλεί με την Χρυσή Αυγή. “Εμπρός! Θα νικήσουμε!” μου είπε κρατώντας το χέρι μου, και με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε πρωτοσέλιδα το φύλλο 108 της εφημερίδος μας στις 15 Ιουλίου 2015.

EMPROS-108
Κανείς από όσους και όσες σήμερα μεσουρανούν στο πολιτικό στερέωμα της Εθνικής Δεξιάς στην Ευρώπη, από τον πολιτικό διάδοχό του, Ματέο Σαλβίνι, ως την αμφιλεγόμενη θυγατέρα του, Μαρίν και την χαρισματική εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ, δεν θα ήταν εδώ, χωρίς τον Ζαν Μαρί Λε Πεν να έχει ανοίξει τον δρόμο, με την πληθωρική, εύστροφη, πολυμήχανη παρουσία, τα τακτικά λάθη και τους θριάμβους του.  Οταν το 1984 ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 10% , το Front National βγήκε από την σκιά και πέρασε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, όπου παραμένει ανελλιπώς ως σήμερα.
Την Δευτέρα, 16 Απριλίου 2019, “Το Μενίρ”, όπως τον αποκαλούν με αγάπη οι Γάλλοι οπαδοί αλλά και αντίπαλοί του, έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, την τελευταία ομιλία του. Οι Ευρωβουλευτές του κόμματος που ίδρυσε τo 1972, όρθιοι τον καταχειροκρότησαν. Κι εκείνος δε απογοήτευσε ούτε στα 90 του, ούτε κάτω απ΄το βάρος νέας διώξεως για.. οπλοκατοχή, και την “ποινή” των 320.000 ευρώ από το Κοινοβούλιο.
O εθνικιστής ηγέτης κατηγόρησε τους συναδέλφους του Ευρωβουλευτές ότι είναι “κωφοί και μουγκοί” μπροστά στην “μεταναστευτική εισβολή” και καταδίκασε τον θεσμό του Κοινοβουλίου ως  “άσκοπο”.
Είναι “άχρηστο”  το Στρασβούργο, είπε, και το συνέκρινε με έναν «ανεμόμυλο» στον οποίον οι ευρωβουλευτές φέρνουν “μόνο σακιά με άμμο αντί για σάκους σιταριού, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ».
Ο Ζαν Μαρί Λε Πεν προειδοποίησε για μια ακόμη φορά για το ” γιγαντιαίο μεταναστευτικό φαινόμενο” λόγω της αύξησης του πληθυσμού που “απειλεί να συντρίψει την βορινή ήπειρο της οποίας η Ευρώπη είναι μέρος, και η οποία βρίσκεται σε δημογραφικό έλλειμμα”.
Στην συνέντευξη Τύπου την οποίαν παρεχώρησε πριν από την παρέμβασή του, είπε ότι είδε στην φωτιά της Νοτρ Νταμ που ξέσπασε την ίδια μέρα, “ένα σημάδι των απειλών που βαραίνουν την Γαλλία”, και χαιρέτησε τον εμβληματικό ναό ως “ένα προγονικό τόπο λατρείας, ο οποίος συμμετέχει πολύ άμεσα στην ταυτότητα της Γαλλίας “.
“Το Εθνος είναι το νομικό, ηθικό και πολιτικό πλαίσιο όλων των χωρών του κόσμου” , είπε,  “το πιο φυσικό, το πιο αποτελεσματικό που μπορούμε  να υπερασπιστούμε”. Το εθνικό συναίσθημα είναι “η αγάπη του χώματός σου, της Ιστορίας σου, η αγάπη της Πατρίδας σου. Είναι αυτή που ξεπερνά και επιμηκύνει τα πεπρωμένα των ανθρώπων ως μονάδων, και είναι ο φύλακας του μέλλοντος των γενεών”.
Εκλεισε την αναφορά του στην λαθρομεταναστευτική εισβολή και την ομιλία του, προειδοποιώντας “Βουλευτές που παραμένετε τυφλοί, κωφοί και μουγκοί, οι απόγονοί σας θα σας καταριούνται!”.
Μια προσωπικότητα που θα εξακολουθήσει να μάχεται για την Ευρώπη και τις Ιδέες του, μια προσωπικότητα που η Ευρώπη θα θυμάται, και θα εύχεται να είχε ακούσει νωρίτερα.

3 σχόλια:

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι κόσμια και χωρίς ύβρεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαγράφονται.